İşletmelere Acil Destek Kredisi ödenecek

İşletmelere Acil Destek Kredisi ödenecek


BİTLİS (A.A) - AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, Bitliste işletmelere, Sıfır Faizli Acil Destek Kredisi ödeneceğini duyurdu.
     Vahit Kiler, yaptığı yazılı açıklamada, Bitliste KOSGEBin sıfır faizli kredisine başvuran işletmelere, kredi ödenmeye başlayacağını bildirdi.
     Vanda meydana gelen deprem felaketinden Bitlisin de etkilendiğini ve birçok bina ve işyerinde hasar meydana geldiğini anımsatan Kiler, şöyle konuştu:
     Yaptığımız çalışmalarla mağdur olan vatandaşın yarası sarıldı. Hayat normale dönmeye başladı. Bitlis için Bakanlar Kurulu kararıyla, çiftçi borçları yapılandırılarak destekleme sağlandı. Geçen hafta çıkarılan Bakanlar Kurulu kararıyla da şeker pancarı üreticilerinin borçları faizsiz olarak ertelendi. Yaşanan afette çiftçilerimiz ve esnafımız zarar gördü. Bazı işletmelerimiz ayakta durmakta güçlük çekiyordu. Esnaf ve çiftçilerimizin mağduriyetini gidermek için uzun süredir çalışıyoruz. Ancak ödenek sıkıntısı yaşanması nedeniyle şu ana kadar kredi kullanamayan esnafımızın mağduriyetini gideriyoruz.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden depremden etkilendiklerini belgeleyenlere, KOSGEB Van Bölge Müdürlüğü tarafından onay verilmeye başlandığını ifade eden Kiler, onayın akabinde başvurulan bankalarca ödeme yapılacağını kaydetti.
     Kiler, Bu kredinin vadesi 12 ay geri ödemesiz. 3er aylık eşit taksitler ödemeli ve faizsiz olmak üzere toplam 36 aydır. Bu sayede zor günler geçiren esnafımızın yüzü gülecek. Kapanan kepenkler açılacak ve tekrar bereket olacak. Bölgede birçok ilde depremin etkisi hissedilmesine rağmen, sadece Bitlis ve ilçelerine, Vandaki uygulamaların aynısı yapıldı dedi.
     Vedat Demiröz ise, depremden mağdur olanların problemlerini çözmeye çalıştıklarını belirtti.
     Çiftçi ve üreticinin sorunlarını çözdüklerini kaydeden Demiröz, KOSGEB tarafından verilecek olan faizsiz acil destek kredisinin de onaylarına başlandı. Bankalarca ödemeler yapılacak. Maliye Bakanlığının kaynak sıkıntısından dolayı ödemeler bugüne sarktı. Ancak sürekli konunun takipçisi olduk ve verdiğimiz sözü yerine getirdik. Bu destek esnafı rahatlatacak ve hayat normale dönecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İşletmelere Acil Destek Kredisi ödenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER