İŞKUR, işsizlere umut oldu

İŞKUR, işsizlere umut oldu


ERZURUM (A.A) - Erzurum Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü tarafından açılan kurs ve yapılan projeler sayesinde çok sayıda kişi işe yerleştirildi.
     Vali Yardımcısı Özgür Aslan başkanlığında, Valilik Salonunda düzenlenen İŞKUR Müdürlüğünün 2013 yılı 1. Olağan İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında, yapılan gündem maddeleri doğrultusunda bir önceki toplantıda alınan kararlar gözden geçirildi.
     İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, 2012 yılı faaliyetlerine yönelik bilgi vererek, doğrudan temin ihale kapsamında 2012 yılı içerisinde kamu kurumları, özel sektöre ait iş yerleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla 36 değişik meslekte normal, özürlü ve hükümlülere yönelik iş gücü yetiştirme kursu açtıklarını söyledi.
     Bu kurslara 563 erkek, 513 kadın olmak üzere toplam bin 76 kursiyerin katıldığını vurgulayan Ötügen, kursların başarılı bir şekilde tamamlandığını ve 588 kursiyerin işe yerleştirildiğini ifade etti.
     Toplum yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında çeşitli kamu kurumlarıyla toplam 98 proje yapıldığını ve bu proje sayesinde 3 bin 216 kişiye iş sağlandığını vurgulayan Ötügen, şunları kaydetti
     Umem projesi kapsamında Atatürk Endüstri Meslek Lisesi ile 8 değişik meslekte kurs düzenlenmiş olup, bu kurslardan 101 kişi faydalanmıştır. İş başı eğitim projeleri kapsamında 26 değişik meslekte 45 firmayla 55 proje yapılmış olup, bu projelerden 32 erkek 59 kadın olmak üzere toplam 91 kişi faydalanılarak, 12 kişi işe yerleştirilmiştir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi kapsamında ABİGEM ve KOSGEB ile yapılan protokol gereği 100 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verilerek, 92 kişi girişimcilik belgesi almaya hak kazanmıştır.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İŞKUR, işsizlere umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER