İşgücü Piyasası Analiz Eğitimleri Samsunda başladı

İşgücü Piyasası Analiz Eğitimleri Samsunda başladı


SAMSUN (A.A) - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde yapılan işgücü piyasası araştırma faaliyetlerinin analiz edilmesi ve sonuçlarının raporlaştırılmasına yönelik İşgücü Piyasası Analiz Eğitimleri Samsunda başladı.
     İŞKUR tarafından bir otelin toplantı salonunda yapılan eğitimlere 16 ilden 44 İŞKUR personeli katıldı.
     İŞKUR İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdullatif Gökdere, burada yaptığı konuşmada, 81 ilde yapılan saha çalışmalarında Samsun ve Tokatın pilot iller olduğunu belirtti.
     Araştırmalar kapsamında Türkiye genelinde 10 ve üzeri istihdamlı 65 bin iş yerinde 10 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında yüz yüze görüşerek anketler düzenlendiğini ifade eden Gökdere, şunları söyledi:
     İllerin işgücü piyasalarının arz ve talep yönüyle analiz edilmesi ve araştırmalardan elde edilen sonuçların raporlaştırılmasıyla ilgili 81 ilden 170 İŞKUR personeline eğitim verilecek. Eğitimleri sonrası her il kendi işgücü piyasası analiz raporlarını hazırlayacak ve kamuoyu ile paylaşacaktır. Raporlar tüm aktif işgücü programlarının ve işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda katkı sağlayacaktır. Ayrıca illerin sektörel ve mesleksel düzeyde eksiklerin tespit edilerek kaynak israfının önüne geçilecektir.
     İŞKUR personeline, sistem tablolarının tanıtımı, analiz raporları yazım kuralları ve analiz raporlarının katılımcılar tarafından yazılması gibi konularda eğitim verilecek İşgücü Piyasası Analiz Eğitimleri üç gün sürecek.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İşgücü Piyasası Analiz Eğitimleri Samsunda başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER