İscehisar, MARBLE 2013 Fuarında tanıtıldı

İscehisar, MARBLE 2013 Fuarında tanıtıldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dünyanın en büyük üç mermer fuarı arasında gösterilen 19. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına (MARBLE 2013), İscehisarlı mermer sanayicilerinin yoğun katılım gösterdiği bildirildi.
     İzmir Kültürparkta açılan ve bu yıl 38 ülkeden bin 182 firmanın katıldığı fuarda, firmaların ürünlerinin sergilemesi için 80 tır ile yaklaşık 13 bin ton doğaltaş taşındı. İşlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere ağırlığı 10 ile 30 ton arasında değişen mermer blokları ile yeni taş örneklerinin ilk tanıtımının yapıldığı, en yeni teknoloji ürünlerinin sektör temsilcileriyle buluştuğu ve özel mimari projelerde kullanılan taş uygulama seçeneklerinin sergilendiği MARBLE 2013, sektör temsilcilerinin katılımıyla açıldı.
     Çinden, Hindistana, İtalyadan Yunanistana kadar pek çok ülkeden mermer firmasının katıldığı fuarda, İscehisarlı mermer firmalarının stantları yoğun ilgi gördü.
     İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, Türkiye doğaltaş sektörünün 2012 yılı ihracatında yaşanan yüzde 15lik artış neticesinde ihracat rakamının 2 milyar dolara yaklaştığını söyledi.
     Çibik, Türkiyenin mermer ihracatında önemli bir yere sahip olan İscehisarın mermer firmalarının katılımının yoğun olduğunu ifade etti.
     Doğaltaş sektörünün, 2008 yılına kadar ağırlıklı olarak Avrupa ve ABD olduğunu, son yıllarda başka pazarlara da yöneldiğine dikkati çeken Çibik, şöyle konuştu:
     Bu yeni pazarlar içinde başta Çin olmak üzere Afrika, Güney Amerika, Asya ve Rusya öne çıkmaya başladı. Özellikle Çin, mermer ihracatı için büyük bir pazar haline geldi. İscehisardaki mermer sanayicilerinin de pazar olarak çalıştığı yerlerin başında şu anda Çin gelmekte diye konuştu.
     Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, AK Parti İscehisar İlçe Başkanı Naci Mermer ve belediye meclis üyelerinin de yer aldığı heyet, fuarda yer alan İscehisarlı ve Afyonkarahisarlı firmaları ziyaret etti.
    
     Muhabir: Burak Aydın / Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İscehisar, MARBLE 2013 Fuarında tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER