İş ve meslek danışmanlarına Halkla ilişkiler

İş ve meslek danışmanlarına Halkla ilişkiler Semineri -Vali Yardımcısı Yayman: -İş ve meslek danışmanları dünyanın en büyük problemi olan işsizlikle uğraşıyor


MUĞLA (A.A) - Muğlada iş ve meslek danışmanlarına Halkla ilişkiler semineri verildi.
     Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında (MUTSO) düzenlenen seminerde konuşan Vali Yardımcısı Mestan Yayman, İş ve meslek danışmanlığının çok zor bir iş olduğunu belirterek, İş ve meslek danışmanları dünyanın en büyük problemi olan işsizlikle uğraşıyor. sizlerin karşısına vatandaş geldiğinde, mutlu ayrılması çok önemli. İnsanları sabırla, sinirlenmeden dinleyip güzel sözler söylemelisiniz. İş arayan vatandaşlar için aklınıza gelen tüm seçenekleri değerlendirmeli, elinizden geldiği kadar yardımcı olmalısınız dedi.
     Yayman, iş ve meslek danışmanlarının emekli olana kadar heyecanlarını kaybetmemeleri gerektiğini, bunun da ancak sürekli olarak kendilerini yenileyerek ve insanlarla empati kurarak olabileceğini belirtti.
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli ise kurum çalışanlarına belirli aralıklarla eğitim seminerleri verildiğini söyledi.
     İş ve meslek danışmanlarının sahada kurumun eli ayağı olduğunu kaydeden Sarıyerli, Sizler bizi temsil ediyorsunuz. Bu alanda iletişimin önemi tartışılmaz bir gerçek. Bunun için insanlarla kurulan iletişimde kusur olmamalı. İş bulmak için gelen vatandaşla empati kurularak, onların sizin karşınızdan mutlu ayrılmasını sağlayabilmelisiniz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İş ve meslek danışmanlarına Halkla ilişkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER