İş garantili meslek öğreniyorlar

İş garantili meslek öğreniyorlar -Sivas Atatürk Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı bölümünde eğitim gören öğrenciler iş garantili meslek öğreniyor


SİVAS (A.A) - Sivas Atatürk Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı bölümünde eğitim gören öğrenciler, iş garantili meslek öğreniyor.
     TCDD ve diğer raylı ulaşım sistemlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü ve özellikle makinist ihtiyacını gelişen teknolojiye uygun olarak karşılamak amacıyla Atatürk Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde açılan Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı bölümünde öğrenciler makinist ve atölye bakım elemanı olmak için eğitim alıyor.
     Okul Müdürü Cemal Dalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölümün açılmasındaki amacın demiryollarındaki eleman ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi. Dalcı, Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı bölümünde bugüne kadar 145 mezun verdiklerini, 135inin demiryollarında işe başladığını, 10nun ise yüksek öğrenimlerine devam ettiğini belirtti.
     Her yıl raylı sistemler bölümüne 60 öğrenci aldıklarını anlatan Dalcı, bu öğrencilerin 30unun makine alanında, diğer 30unun ise elektrik-elektronik alanında eğitim gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:
     Makine alanında eğitim alan öğrencilerimiz demiryollarının bakım, onarım ve yol bakım hizmetlerinde ve makinist hizmetlerinde değerlendiriliyor. Elektrik elektronik alanında eğitim alan öğrencilerimiz ise demiryollarının sinyalizasyon gibi birimlerinde görev yapıyor. Uygulamalı bir şekilde eğitimlerimiz devlet demiryolları atölyelerinde bulunan eğitim bölümlerinde ve sahada yapılmaktadır. Raylı sistemler bölümüne Milli Eğitim Bakanlığının merkezi sistemle yapılan sınavla öğrenci alınmaktadır. Mezun olan öğrencilerimizin iş garantisi yüzde yüze yakındır ve genellikle başarılı olan öğrencilerimiz demiryollarında istihdam edilmektedir.
     Raylı Sistemler Bölümü sorumlu öğretmeni Mustafa Yuvacı ise trenlerde istihdam edilecek yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla bölümün kurulduğunu söyledi.
     Okulda elektrik, elektronik ve makine bölümü olmak üzere iki alanda eğitim verildiğine dikkati çeken Yuvacı, Bu bölümde 240 öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerimizden son 3 yılda 145 öğrenci mezun verdik. Bunlardan 135 tanesi işe yerleşti, 10 tanesi de üniversite eğitimine devam etti. Amacımız TCDDnin gelişmesine paralel olarak öğrencilerimizi 21. yüzyıla hazırlayarak, demiryollarındaki ilerlemelere katkı sağlamak dedi.
     TCDD 4. Bölge Müdürlüğünde atölye bakım elemanı olarak işe başlayan okulun mezunlarından Ömür Deniz ise 2009 yılında Raylı Sistemler Teknolojisi alanından mezun olduğunu belirterek, Bu meslekte erken yaşta mesleğe başlamanın avantajı var. Bütün arkadaşlarıma tavsiye ediyorum ifadelerini kullandı.
     Raylı Sistemler Bölümü 9uncu sınıf öğrencisi Hilal Emeksiz ise bu bölümün iş imkanı daha yüksek olduğu için seçtiğini söyledi.
     Bu bölümü iş imkanı olduğu için seçtiğini ifade eden Emeksiz, bu bölümden mezun olunca üniversiteye girmenin de kolay olduğunu söyledi.
     9. sınıf öğrencisi Hatice Üksüm de, daha kolay işe gireceğini düşündüğü için bu bölümde eğitim görmeyi istediğini ifade ederek, 10uncu sınıfta makine bölümünü seçerek, şef olmak istediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İş garantili meslek öğreniyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER