İş adamı Mevlüt Bulutun Rusyadaki tutukluluğu

İş adamı Mevlüt Bulutun Rusyadaki tutukluluğu -Rusya Federasyonunda vergi usulsüzlüğü suçlamasıyla 6 aydır tutuklu bulunan iş adamı Bulutun adil yargılanması ve cezaevi koşullarının iyileştirilmesi için Türkiyenin girişimde bul


TRABZON (A.A) - Rusya Federasyonunda vergi usulsüzlüğü suçlamasıyla 6 aydır tutuklu bulunan iş adamı Mevlüt Bulutun adil yargılanması ve cezaevi koşullarının iyileştirilmesi için Türkiyenin girişimde bulunması istendi.
     Türkiyede ihracaat şampiyonu olan, başta Rusya Federasyonu olmak üzere Ukrayna, Gürcistan, KKTC ve Avrupaya ihracat yapan şirketin kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Bulutun kardeşleri ve şirketin yönetim kurulu üyeleri Mustafa Bulut, Haluk Bulut ile avukatı Bahar Oğuzhan Üstüay ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, şirketin Trabzondaki binasında basın açıklaması yaptı.
     Gürdoğan, yaklaşık 6 ay önce Rusyada tutuklanan Trabzonlu iş adamı Mevlüt Bulutun Türkiyenin bir çok yerinde fabrikaları, taşıma filosu ve gemileri ile yatırım yaptığını, inşaat işleri ve HES projeleri ile Trabzonu da unutmadığını söyledi.
     Bulutun tutuklanması sonrası ortağı olduğu şirket hakkında çeşitli spekülasyonlar yapılarak olmadık şeylerin varmış gibi gösterildiğini dile getiren Gürdoğan, Ne yazık ki Mevlüt Bulut, isnat edilen suç ne olduğu dahi belli olmadığı halde tutuklu bulunmaktadır. Bulutun şirketi Türkiyede ihracat şampiyonu olmuş ve kendini kanıtlamış bir firma. Bulutun tutukluluğunu iş kazası olarak değerlendiriyoruz ama bu iş kazasından ortaya çıkan mağduriyet uzamamalı dedi.
     Gürdoğan, Mevlüt Bulutun tutukluluğu sonrası Doğu Karadenizin ihracatında düşüş yaşandığını anlatarak, şöyle konuştu:
     Tek firma ile başlayan bu sıkıntı birkaç firmaya çıktı ve bölgemiz ihracatında düşüş oldu. Yara gittikçe büyümeye başladı. Müdahalenin acil olması ve bu kan kaybının durması gerektiğini, diğer firmalarımızın birçoğunun da benzer durumlardan muzdarip olduğunu söyleyebiliriz. Biz bu durumun sonun başlangıcı olmamasını ve Mevlüt Bulutun Trabzonda yatırımlarına devam etmesini istiyoruz.
    
     -Suçlanan şirketle Bulutun bir bağı yok-
    
     Mevlut Bulutun avukatı Üstüay ise müvekkilinin 25 Eylül 2012 tarihinden itibaren Rusya Federasyonunda tutuklu olduğunu anımsatarak, şunları ifade etti:
     Bulutun tutuklanma nedenini halen net olarak bilmiyoruz. Çünkü Rusyadan bilgi verilmiyor. Bizim üstün körü öğrendiğimiz bir başka şirketin vergi usulsüzlüğüne teşebbüs suçlamasıyla karşı karşıya olduğu. Ama Mevlüt Bulut ya da Lider Gıdanın suçlanan söz konusu şirketle hiçbir hukuki ve fiili bağlantısı yok.
     Bulutun cezaevinde şeker hastası olmasına rağmen diyetine uyulmadığını, ailesiyle mektuplaşmasına dahi izin verilmediğini, avukatıyla ya da Rusyadaki Türk konsolosluğu yetkilileri ile cezaevi görevlileri olmadan birebir görüştürülmediğini, ağır psikolojik ilaçlar verilerek ifade vermeye zorlandığını savunan Üstüay, Savunma hakkı kutsaldır ama Mevlüt Bulutun savunma hakkında çok büyük tecavüz yapılmaktadır dedi.
     Üstüay, tutukluluğun tedbir olmasına rağmen Rusyada ikametgahı olan Bulutun neden halen tutuklu olduğunu anlayamadıklarını, hatta duruşma gününün dahi avukatı gelmeden değiştirildiğini söyleyerek, Rusya insan hakkı ihlali konusunda dünya birincisi. Oradaki tüm hukuki girişimlerimiz sonuçsuz kaldığı için haksız tutukluluğa ve cezaevi koşullarına karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvurduk ve cezaevi koşullarına müdahale edilmesini istedik dedi.
    
     -Devletin olaya müdahil olmasını istiyoruz-
    
     Mevlüt Bulut hakkında Rusyada henüz bir dava açılmadığını anlatan avukat Üstüay, Müvekkilime yapılan bu hukuksuzluğa devlet eliyle müdahil olunması ve bu tecavüzün sonlandırılmasını istiyoruz diye konuştu.
     Mevlüt Bulutun kardeşi Mustafa Bulut da kardeşinin serbest bırakılması için Türkiyeden yardım isteyerek, Mutlu günlerimizi, başarılarımızı beraber paylaştığımız başta Başbakanımız olmak üzere devlet büyüklerimizin kötü günlerimizde yanımızda olmasını bekliyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber İş adamı Mevlüt Bulutun Rusyadaki tutukluluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER