İran İslam Cumhuriyeti heyeti Ağrıda

İran İslam Cumhuriyeti heyeti Ağrıda


AĞRI (A.A) - Maku Fermandarı Hamid Ahmedyan başkanlığındaki İran İslam Cumhuriyeti heyeti Ağrıya geldi.
     Ağrı, Erzurum, Kars ve Iğdır illerini kapsayan gezi programı için Türkiyeye gelen İran heyetinin ilk durağı Doğubayazıt ilçesi oldu.
     Vali Yardımcısı Ercan Ateş tarafından Gürbulak Sınır kapısında karşılanan heyet Doğubayazıt ilçesinde İshakpaşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Türbesi ziyaretinden sonra Ağrıya geçti.
     Vali Ali Yerlikaya, konuklarına ,polisevinde öğle yemeği verdi. Yemeğe Ağrı Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Fatma Salman Kotan, Belediye Başkanı Hasan Arslan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Vali Yardımcıları Murat Güven, Ercan Ateş, İl Emniyet Müdürü Halil Karataş da katıldı.
     Vali Yerlikaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, İran heyeti ziyaretinin resmi bir temas olmadığını belirterek, misafirlerinin Ağrının yanısıra Erzurum, Kars ve Iğdır illerini gezeceklerini söyledi.
     Yerlikaya, Misafirlerimize bundan sonraki gezilerinde Vali Yardımcımız Ercan Ateş eşlik edecekler. Kazasız belasız ve keyif alacakları bir gezi olmasını temenni ediyorum dedi.
     Türkiye ile manevi bağlarının olduğunu kaydeden Maku Fermandarı Hamid Ahmedyan ise Sınır ili olması nedeniyle sürekli Ağrıya geliyoruz. Dolayısıyla Sayın valimizle yakın bir ilişkimiz oldu. Başarılı ve samimi bir kişiliğe sahip. Kendisini tanımaktan, Ağrıda olmaktan büyük onur duyuyoruz diye konuştu.
     Yemek sonrasında heyetler arasında karşılıklı hediyeleşti.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber İran İslam Cumhuriyeti heyeti Ağrıda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER