Iraklı sığınmacı kadına Vali sahip çıktı

Iraklı sığınmacı kadına Vali sahip çıktı -Yaklaşık 5 ay önce geldiği Kırşehirde Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine yerleştirilen ve yabancı kimlik numarası olmadığı için geçici kimlik çıkartamayan engelli kadının so


KIRŞEHİR (A.A) - Iraktan kaçarak Kırşehire gelen ve Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine yerleştirilen engelli sığınmacı kadının sorununu Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak çözdü.
     Vali Çakacakın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaretinde yanına gelen bedensel engelli Hanna Mehdi Abboot (56), tercüman vasıtasıyla sorunu anlattı.
     Geçen temmuz ayında Iraktan kaçarak Türkiyeye geldiğini ifade eden Abboot, Birleşmiş Milletlerin yerel yetkilileri aracılığıyla Kırşehirdeki Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine yerleştirildiğini belirtti.
     Burada kendisine yardımcı olunduğunu dile getiren Abboot, yabancı kimlik numarası olmadığı için kimlik kartı çıkartamadığını, bu denenle de sağlık imkanlarından fadalanamadığını söyledi.
     Kimlik numarası alabilmesi için Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine belirli bir miktar para yatırması gerektiğini, ancak imkanının olmadığını anlatan Abboot, bu konuda kendisine yardımcı olunmasını istedi.
     Hena Mehdi Abbootun sorununu dinleyen Vali Çakacak, durumu inceleteceğini, yapılabilecek bir katkı konusunda yardımcı olacağını söyledi.
     Vali Çakacak, kendisinin başkanlığında yapılan Soyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyet toplantısında konuyu gündeme getirerek, sorunun çözümü sağladı.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Iraklı sığınmacı kadına Vali sahip çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER