İngilterenin Ankara Büyükelçisi Reddaway:

İngilterenin Ankara Büyükelçisi Reddaway: -Esed rejimi zulmü nedeniyle Suriye halkının insani olarak karşılaştığı sıkıntıları hafifletmek amacıyla 300 milyon TLye yakın bağışta bulunduk -Türkiyenin ABye katılımı, kültürel z


MALATYA (A.A) - İngilterenin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Esed rejimi zulmü nedeniyle Suriye halkının insani olarak karşılaştığı sıkıntıları hafifletmek amacıyla 300 milyon TLye yakın bağışta bulunduklarını belirtti.
     Reddaway, Malatya Valisi Vasip Şahini makamında ziyaret etti. Birleşik Krallıkın Türkiye ile ilişkilerinin iyi bir dönemden geçtiğini dile getiren Reddaway, Türkiye ile ilişkilerini daha da geliştirmek konusunda son derece kararlı olduklarını söyledi.
     Adıyaman ve Malatyaya yakın olan mülteci kampını ziyaret amacıyla bölgeye geldiğini anlatan Reddaway, Birleşik Krallık ve Türkiyenin, Suriyede yaşanan, gerek siyasi boyutlar gerekse son derece trajik insani boyutları olan problemleri bitirmek için yakın bir ilişki içinde bulunduğunu kaydetti. Reddaway, Bu çalışmalarda Türkiyenin yanında, onunla omuz omuzayız. Esed rejimi zulmü nedeniyle Suriye halkının insani olarak karşılaştığı sıkıntıları hafifletmek amacıyla 300 milyon TLye yakın bağışta bulunduk. Doğrudan Türk Kızılayı ile kurduğumuz işbirliği aracılığıyla kamplardaki halkın bu bağışlardan nasıl yararlandığını görmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik diye konuştu.
    
     -Türkiyenin AB üyeliği süreci-
    
     Bir gazetecinin Türkiyenin AB üyeliği sürecinin uzamasına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Reddaway, Türkiyenin ABye katılım sürecinin en büyük destekçilerinden birinin de Birleşik Krallık olduğunu belirtti.
     Biz de tıpkı Türkiye gibi Türkiyenin katılım sürecindeki yavaş ilerlemeden rahatsızlık duymaktayız diyen Reddaway, kendilerinin de ABye katılımda benzer bir süreçten geçtiklerini söyledi. Reddaway, Stratejik hedef olarak AB üyeliğinden vazgeçilmemesi gerektiğini ve asla daha azıyla yetinilmemesi gerektiğini vurguluyoruz. Koşullar değişebilir, biz buna inanıyoruz dedi.
     Fransanın müzakere fasıllarından biri üzerindeki blokunu kaldıracağını açıkladığını aktardan Reddaway, bu gelişmeyle Türkiyenin ABye katılım sürecinin hızlanacağına ve iyi adımların atılacağına inandıklarını ifade etti. Reddaway, Türkiyenin ABye katılımının hem Türkiye hem AB açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Çünkü AB hala Türkiyedeki en büyük yatırımcılardan biri, Türkiyenin son derece önemli ticari ortaklarından biri ve gerçekten çok yakın siyasi ortağı olarak rol oynamakta. Türkiyenin ABye katılımı, kültürel zenginlik, ekonomik güç açısından önemli bir artı sağlayacak her iki tarafa da. Dolayısıyla biz Türkiyenin AB ailesinin tam üyesi olması gerektiğini düşünüyoruz ve umuyoruz ki bu hedefini en kısa zamanda gerçekleştirir değerlendirmesinde bulundu.
     Malatya Valisi Şahin de İngilterenin Türkiyenin kadim dostlarından biri olduğunu belirterek, Türkiyenin AB sürecinde en çok yanında olan ülkelerden birinin de İngiltere olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber İngilterenin Ankara Büyükelçisi Reddaway: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER