İnegölde Bosna

İnegölde Bosna-Herseke yardım kampanyası -Bosna-Hersekteki soykırımda yetim kalan çocuklar için yardım kampanyası düzenleyen Islamic Relief üyeleri, Guinness Rekorlar Kitabına giren 800 litre kapasiteli cezveyle İnegölde Türk


BURSA (A.A) - Bosna-Hersekteki soykırımda yetim kalan çocuklar için yardım kampanyası düzenleyen Islamic Relief üyeleri, Guinness Rekorlar Kitabına giren 800 litre kapasiteli cezveyle İnegölde Türk kahvesi ikram etti.
     Türkiye Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonunun (TBHKDF) da destek verdiği kampanya kapsamında, Bosna-Hersekten Türkiyeye getirilen 124 santimetre yüksekliğinde, 95 santimetre çapında ve 800 litre su kapasiteli cezve, Adapazarı ve Bursanın ardından İnegöle getirildi.
     İnegöl İshakpaşa Camisi önüne kurulan dev cezveden vatandaşlara ücretsiz olarak kahve ikram edildi.
     Islamic Relief Müdürü Velija Semir Kukuruzovic, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, toplam 16 bin fincan kahve dağıtmayı ümit ettiklerini belirtti.
     Kahve dağıtımını, ilk olarak Adapazarı-Sakaryada yaptıklarını kaydeden Kukuruzovic, İkinci kahvemizi Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Kent Meydanında yaptık. Üçüncü cezvemizi de Ulucami Osmangazi parkının önünde yaptık. Dördüncü cezvemizi de İnegölde yapıyoruz. Şimdiye kadar bugün de dahil olmak üzere 16 bin fincan kahve dağıtmayı ümit ediyoruz. Birinci gün Adapazarında 3 bin kahve ikramı yaptık. Bursada birinci gün 7 bin kahve fincanı ikram ettik. İkinci gün Bursada 3 bin, inşallah bugün de İnegöl halkına 3 bin tane kahve ikram edeceğiz diye konuştu.
     Kukuruzovic, Bosnada yardıma muhtaç olan insanlara yardım yapmak için bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bizim merkezimiz Sarayovada İslami bir vakıftır. Bizim derneğimizin amacı oradaki şehit ailelerinin çocuklarını okutmak. Onların bakımını üstlendik ve Bosnada yaşayan gerçekten gariban insanlara yardım amaçlı bir kuruluşuz. Bu kahveyi ilk Bosnada yaptık. Amacımız bir kahvenin 40 yıl hatırı olur ve insanları uyandırmak ve Bosnada gerçekten yardıma muhtaç olan insanlarımıza yardım yapmak... Bizim tek amacımız budur. Kahvelerimizi ücretsiz dağıtıyoruz. Herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Ancak yardımlarımız, bize yardım edebilecek belediyeler üzerinden, dernekler vasıtasıyla tamamıyla bankalar üzerinden yapılmaktadır.
    
     Muhabir: Şaban Kılıçcı/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER