İnanç turizminin gözde şehirlerinden olmak istiyor

İnanç turizminin gözde şehirlerinden olmak istiyor -Evliya ve sahabelere ait ziyaret yerleri, türbeler ve makamların bulunduğu Kilis, adından inanç turizmiyle söz ettirmeyi hedefliyor -Kültür ve Turizm Müdürü Aldemir: "Kilis, Türkiye


KİLİS (A.A) - Kemal Karagöz - Kilis, ziyaret yerleri, türbeler ve makamlarla inanç turizminde söz sahibi olmak istiyor.
     Şurahbil bin Hasene, Bilal-i Habeşi, Şeyh Mansur, Şeyh Muhammed Ensari, Şemun Nebi, Şeyh Muhammed Bedevi, Şeyh Kırbe, Hazreti Talha, Hazreti Zübeyr ve daha birçok türbenin yer aldığı kent, inanç turizmiyle ilgilenen yerli ve yabancı turistleri bekliyor.
     Kültür Turizm Müdürü Abdullah Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilisin inanç turizmi açısından zengin bir kent olduğunu söyledi. Kentte evliya türbeleri, Osmanlı döneminden kalan zengin camiler, kendine has içe dönük taş sokaklar bulunduğunu belirten Aldemir, şöyle konuştu:
     "Burası, İslam akınları Anadoluya yöneldiğinde İslam ordularının ilk uğradığı bölgelerden biridir. Bu nedenle burada yoğun yapılan savaşlarda, fetih çalışmalarında birçok sahabe efendimiz şehit düşmüştür. Bölgemize yoğun olarak sahabe defnedilmiş. Ayrıca Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Kiliste 3 bin sahabe kabrinin bulunduğu belirtiliyor. Bu sahabelerin Kilisin fethi sırasında şehit düşen sahabeler olduğu da ifade ediliyor."
     Aldemir, kentte kabri bulunan birçok sahabenin adının bilinmediği, bilinenlerin başında Şurahbil bin Hasenenin geldiğini belirtti. Hasenenin Hazreti Muhammedin vahiy katibi ve çok yakınında bulunan bir sahabe olduğunu anlatan Aldemir, şöyle devam etti:
     "İlimizde bulunmasıyla bizleri şereflendirmiştir. Ayrıca Muhammed Ensari adıyla bilinen Kilisten bir sahabemiz var. Ensar denilmesinden dolayı Medineli olduğunu tahmin ediyoruz. Ayrıca Şeyh Muhammed Bedevi Hazretleri var. Kilise hakim yüksek tepede türbesi bulunuyor. Yoğun olarak ziyaret ediliyor. Kilis, Türkiyede içinde en fazla sahabe kabrinin bulunduğu şehir unvanına sahip."
    
     -"İç turizme yönelik büyük potansiyel barındırıyor"-
    
     Aldemir, Suriyede olaylar çıkmadan önce kentte önemli oranda ziyaretçi ağırladıklarını ancak ziyaretçi sayısının azaldığını söyledi.
     Kilisin iç turizme yönelik büyük potansiyel barındırdığını belirten Aldemir, "Kilise gelen ziyaretçilerimiz her yönden memnun kalacaklar. Ucuz ve sakin bir şehirdir. İnsanı yormayan rahat edilebilecek bir şehirdir. Örnek Kilis evleri var. Ziyaretçilerimiz geldiklerinde çok zengin bir inanç turizmiyle karşılaşacaklar ve geldiklerine memnun olacaklardır" diye konuştu.
     Aldemir, Kiliste inanç turizmi konusunda çok kapsamlı çalışmalar yapılmadığını, sahabelerinin Türkiyede yeterince tanınmadığını vurgulayarak, kentin keşfedilmeyi beklediğini kaydetti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İnanç turizminin gözde şehirlerinden olmak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER