İmralıdaki görüşmeler

İmralıdaki görüşmeler -AK Parti İstanbul Milletvekili Nebati: Rabbim bu süreci engelleyecek insanların önüne engel koysun diye dua ediyorum


MARDİN (A.A) - AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, İmralıdaki görüşmelere ilişkin, Rabbim bu süreci engelleyecek insanların önüne engel koysun diye dua ediyorum dedi.
     Nebati, Mardin Yay Grand Otelinde düzenlenen AK Parti İl Danışma ve Parti İçi Eğitim Toplantısında yaptığı konuşmada, milli birlik ve beraberlik sürecinin başta bölge olmak üzere tüm Türkiyede hayırlara vesile olacağına inandıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     Rabbim bu süreci engelleyecek insanların önüne engel koysun diye dua ediyorum. Bu süreç, ağlayan annelerin göz yaşlarını silecek. Milli birliğin pekiştirildiği, kardeşin kardeşliğini hatırladığı bu barış sürecinden hepimiz karlı çıkacağız. Bu bölge başta olmak üzere Türkiye son 10 yılda elde ettiği o büyük hamleyi katlayarak devam ettirecektir. Hepimizin barışa kardeşliğe sevgiye ihtiyacımız var.
    
     -Huzuru bozmaya yeltenenleri lanetle kınıyorum
    
     TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler ise Türkiyenin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, barış için sadece barış dilini kullanmanın yetersiz olduğunu, barış için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.
     Kısa süre önce Mardinde düzenlenen silahlı saldırıda polis memuru Cengiz Engizekin şehit olduğunu anımsatan Güler, şöyle dedi:
     Bu olayı gerçekleştiren, Mardinin huzurunu bozmaya yeltenenleri lanetle kınıyorum. Mardindeki huzur ortamını bozmaya yönelik bu suikastın ne ifade ettiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye şu anda çok önemli bir kavşakta. Bu kavşakta herkes gerçek niyetini barışa ilişkin amaçlarını ortaya koyuyor. Herkes kendini bir samimiyet testinden geçirmek durumundadır. Bir yandan barış dili kullanılırken yapılanların barış dili ile hiç bağdaşmadığını biliyoruz. Kim gerçekten barıştan yana ise hem barış dili kullanacak hem de barışın gelmesi için çaba sarf edecek. Bir yanda silahlı örgütün silahı elinde militanı dağda eylemleri devam ederken birilerinin barıştan bahsetmesi asla samimiyetle bağdaşmıyor. Biz bu memlekette huzurun gelmesini istiyoruz. Analar ağlamayacaksa kan ve gözyaşı duracaksa herkesin elini samimiyetle taşın altına koyması lazım.
     Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıya Nebati ve Gülerin yanı sıra çok sayıda partili katılıyor.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber İmralıdaki görüşmeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER