İller Bankası Bölge Müdürü, Başkan Dedeyi

İller Bankası Bölge Müdürü, Başkan Dedeyi ziyaret etti


MUŞ (A.A) - İller Bankası Van Bölge Müdürü Enver Çelebi, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dedeyi ziyaret etti.
     Dede, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hükümetin son yıllardaki politikalarıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolunun altın yılını yaşadığını söyledi.
     Doğu ve Güneydoğu Anadoluya herhangi bir doping yapılmamıştı diyen Dede, şöyle konuştu:
     Bugün DAP Eylem Planı toplantısına katıldık. Bunun yanı sıra, kalkınma ajansı bizi yürümeye alıştıracak. Önceden faaliyetlerimizi gerçekleştirmek için günlerce bakanlıkta veya torpil ararken, bugün bu fırsatlar ayağımıza kadar geliyor. Hep sökük dikerek bugünlere geldik. Başbakanımızın ve hükümetimizin buraya olan eğilimi sonucu Doğu ve Güneydoğu Anadolu altın yılını yaşıyor. Daha önceden bölge müdürlerini burada görmek ve hatta telefonla görüşmek bizim için eziyetti. Ama bugün bölge müdürleri buralara geliyor ve koordinasyon toplantılarına katılarak sorunları dile getiriyor.
     Çelebi ise Muş Belediyesinin sadece kanalizasyon ve içme suyu projesinin değil, her türlü eksiklerle ilgili projelerinin tamamlandığını belirtti.
     Kanalizasyon projesiyle ilgili olarak genel müdürlüğün, belediyeye protokol gönderdiğini bildiren Çelebi, şunları kaydetti:
     Meclisin yetki vermesi ve onaylanmasıyla, ihale süreci başlatılacak. Modern kanalizasyon sistemiyle, atık su arıtma tesisi kurarak, azot ve fosfor giderini de yapıyoruz. Dolayısıyla doğayı azot ve fosfordan arıtıyoruz. Evsel atıklarımızın tamamını da temizleme şansımız oluyor dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber İller Bankası Bölge Müdürü, Başkan Dedeyi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER