İlköğretim öğrencilerine uygulamalı deprem eğitimi

İlköğretim öğrencilerine uygulamalı deprem eğitimi


MERSİN (A.A) - Deprem Haftası nedeniyle, Toroslar Belediyesi öncülüğünde, AKUT, ilçedeki bütün ilköğretim okullarında uygulamalı deprem eğitimi verecek.
     Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Bahriye İlköğretim Okulunda düzenlenen seminer sonrasında yaptığı açıklamada, doğal afetlerden korunmak için herkesin bilinçli olması gerektiğini belirtti.
     Öğrencilere yönelik deprem bilinçlendirme eğitimlerinin ilçedeki diğer okullarda da devam edeceğini ifade eden Tuna, İnsanları deprem değil, bilinçsizlik öldürür dedi.
     Tuna, doğal afetlerin önüne geçmenin imkansız olduğunu ancak, can ve mal kaybını en aza indirmek için eğitim çalışmalarına katılarak desteklemek gerektiğini vurguladı.
     Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Mersin Ekip Lideri Hakan Topal ve Ekip Lider Yardımcısı Ahmet Özenir, öğrencilere, deprem öncesinde, deprem sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiğini anlattı.
     Slayt eşliğinde gerçekleşen eğitim seminerinde deprem konusunda bilinçlenen öğrenciler, uygulamalı olarak deprem anında hayatta kalmanın yöntemlerini öğrendi.
     Seminerin ardından, AKUT ekibi öğrencilere, deprem eğitimi el kitapçığı dağıttı.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber İlköğretim öğrencilerine uygulamalı deprem eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER