İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş:

İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş: -İlkadım makus talihini kentsel dönüşümle yenecek


SAMSUN (A.A) - İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım makus talihini kentsel dönüşümle yenecek dedi.
     Hastane Mahallesi sakinleri ile iftar çadırında bir araya gelen Demirtaş, kentsel dönüşüm çalışmalarının İlkadıma modern bir kimlik kazandıracağını söyledi.
     Hastane Mahallesinde yapılması düşünülen kentsel dönüşüm çalışmasıyla halkın yeşil alanı ve oyun parkı olan konforlu modern konutlarda ikame edileceğini anlatan Demirtaş, İlkadım makus talihini kentsel dönüşümle yenecek. Halkımızın rızasını alarak, mağduriyet yaşatmadan kentsel dönüşüm çalışmalarına başlama arzusundayız diye konuştu.
     Kentsel dönüşüm için Büyükşehir Belediyesinden yetki aldıklarını, halkın onayını aldıktan sonra ilk kazmayı vuracaklarını ifade eden Demirtaş, eski Samsun olarak bilinen ve ilk yerleşim alanlarından olan İlkadım ilçesinde değişim ve dönüşümün şart olduğunun altını çizdi.
     Halkın çoğunluğunun vereceği kararın kendileri açısından önemli olduğunu belirten Demirtaş, şöyle devam etti:
     Halkımız kendi kaderini kendisi belirleyecek. İlk uygulamayı Hastane Mahallesinde düşünüyoruz. Sonuca göre Kökçüoğlu, Anadolu, Zeytinlik, Fatih, İlyasköy ve Reşadiye mahallerinde de çalışma yapacağız dedi.
     Aktüeryal denge sistemiyle vatandaşları mağdur etmeyeceklerini söyleyen Demirtaş, vatandaşlara Aktüeryal denge sistemini açıklayarak, şu ifadelerde bulundu:
     Benim vatandaşım geçmişte yaptığı gecekonduyu bugünün inşaat malzemesiyle, günümüzün şartlarına göre yapsaydı, ne kadar paraya mal ederdi- Biz bunu hesaplayacağız. Vatandaşın binasına ne kadar para harcadığını tespit edeceğiz. Arsa değerini de üzerine koyarak vatandaşımızla istişarede bulunacağız. Halkımızın yüzde 50sinden fazlasının uygulamaya onay vermesi kentsel dönüşümü başlatmamızın en önemli şartı olacak.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER