İlk uçuşun heyecanını yaşadılar

İlk uçuşun heyecanını yaşadılar -THK Samsun Şubesince hava sporlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen yamaç paraşütü kursuna katılan kursiyerler, ilk uçuşlarını gerçekleştirdi


SAMSUN (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Samsun Şubesince hava sporlarını geliştirmek için düzenlenen yamaç paraşütü kursuna katılan 16 kursiyer, ilk uçuşun heyecanını yaşadı.
     THKnın Eskişehir İnönü Havacılık Eğitim Merkezinde görevli eğitmenler tarafından Samsunda verilen kursta, teorik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, Bafra ilçesine bağlı Sürmeli köyünde 120 metre yüksekliğindeki tepeden ilk uçuşlarını gerçekleştirdi.
     Paraşütlerini yamaca serip hazırlıklarını tamamlayan kursiyerler, eğitmenlerinden son bilgileri alarak kendilerini boşluğa bıraktılar. Aralarında mühendis, öğretmen, öğrenci, işçi ve memurların bulunduğu kursiyerler, ilk kez uçmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.
     THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Yamaç Paraşütü Eğitmeni Tuğba Hasgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk gün uçuşlarının oldukça başarılı geçtiğini belirterek, "Öğrencilerimiz 7 ile 10 sorti uçuş yapacak. Bütün uçuşlarını tamamlayan kursiyerlere THK onaylı yamaç paraşütü sertifikası vereceğiz" dedi.
     Yamaç paraşütünün sadece bir spor dalı olmadığını ifade eden Hasgül, şöyle konuştu:
     "Topoğrafyamızı keşfetmeye yarayan, ruhsal gelişimi artıran, stresten arındıran bir spor dalıdır. Adrenalini yüksektir. Her şeyden önemlisi, uçmak bir ayrıcalıktır. Bu sporda sadece yamaç paraşütü takımına ve ülkemizde çokça bulunan yamaçlara sahip olmak yeterli. Ülkemizde son yıllarda bu spora gönül verenlerin sayısı hızla artıyor. Çünkü millet olarak uçmayı ve adrenalini çok seviyoruz."
     Eğitmen Cihan Yavuz da yamaç paraşütünün en basit sporlardan biri olduğunu vurguladı.
     Kursun ilk 4 gününde teorik eğitim verdiklerini, kalan 8 ile 10 günde de her kursiyere uçuşlarını yaptıracaklarını anlatan Yavuz, "Uçuşlarımızı emniyetli bir şekilde bitirmeyi amaçlıyoruz. Kurs neticesinde 16 kişiyi daha yamaç paraşütü sporuna kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
     Kursiyerler ise çok heyecanlı olduklarını, ilk uçuşlarını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İlk uçuşun heyecanını yaşadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER