Ilgazın eteğinde trekking, zirvesinde satranç

Ilgazın eteğinde trekking, zirvesinde satranç -Kastamonuda görev yapan iki eğitimci, Ilgaz Dağının 2 bin 780 rakımlı zirvesine trekking(doğa yürüyüşü) yaparak çıktı ve görsel zenginlik eşliğinde satranç oynadı -Eğitimci Küçü


KASTAMONU (A.A) - Yaşar Kuru - Yusuf Çelik - Kastamonuda görev yapan iki eğitimci, Ilgaz Dağının 2 bin 780 rakımlı zirvesine trekking(doğa yürüyüşü) yaparak çıktı ve satranç oynadı.
     Doğasever öğretmenler, Kastamonunun en yüksek yeri Ilgaz Büyük Hacet Tepesine çıkarak hem trekking yaptı hem de satranç keyfini çıkardı.
     Kastamonu Fen Lisesi öğretmenlerinden Nail Küçük(40) ve Cahit Kömleksiz(35), trekkingin fiziksel, satrancın zihinsel zirveyi temsil etmesi ve satrancı kapalı mekânlardan kurtarıp her yerde oynanacağını göstermek istedi.
     Küçük ve Kömleksiz, Ilgazın en yüksek yeri Hacet Tepesine araçtan indikten sonra iki saat yürüyerek ulaştı.
     Yanlarında getirdikleri satranç takımlarıyla kıyasıya bir mücadele veren eğitimciler, oyunu el sıkışarak dostça bitirdi.
    
     -Zirvede oynadık sıra madende
    
     Satranç oynamayı çok sevdiklerini vurgulayan Nail Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:
     Satranç oynamak için illaki dört duvar olmasına gerek yok. Evde, sokakta, bahçede bazen de bizim yaptığımız gibi bulunduğunuz şehrin en yüksek tepesinde bu oyunu oynayabilirsiniz. Doğayı ve satrancı çok sevdiğimiz için fırsat buldukça ilginç mekanlarda satranç oynuyoruz. Bugün 2 bin 780 rakımlı tepede, başka bir gün 2 bin 780 metre derinlikteki maden ocağında oynayabiliriz. Seven ne yapmaz deyip bu oyunu sevdirmeyi de çok istiyoruz. Ilgaz Dağının insanı büyüleyen manzarası eşliğinde oynamak ayrı bir zevkti.
    
     -Trekking fiziksel, satranç zihinsel zirveyi temsil eder-
    
     Zirvede hem trekking yapıp hem de satranç oynamayı her zaman hayal ettiğini kaydeden Cahit Kömleksiz ise Trekking fiziksel zirveyi, satranç ise zihinsel zirveyi temsil eder. Biz satrancın fiziksel eksikliğini trekking ile birleştirdik. Okulda da en güçlü rakibimle Ilgaz Dağının 2 bin 780 rakımlı tepesinde oynamak çok güzeldi. Doğayı seven eğitimciler olarak güzel bir faaliyet gerçekleştirdiğimize inanıyorum şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ilgazın eteğinde trekking, zirvesinde satranç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER