Ilgazda kayak için her şey tamam

Ilgazda kayak için her şey tamam -Türkiyenin önemli kış merkezlerinden Ilgazdaki otellerde ve kayak tesislerinde sezon hazırlıkları tamamlandı -Hafta başındaki yağışla, kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Artık kayak


KASTAMONU (A.A) - Yaşar Kuru - Özkan Beyer - Türkiyenin önemli kış merkezlerinden Ilgazdaki otellerde ve kayak tesislerinde sezon hazırlıkları tamamlandı. Hafta başındaki yağışla, kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Artık kayakçılar bekleniyor.
     Ankaraya en yakın kayak merkezi olma özelliği taşıyan Ilgazda, 5i kamu toplam 9 otelde bin 500 yatak kapasitesi bulunuyor.
     Yeni sezon öncesinde kayak pistlerinde, telesiyejlerde ve otel içerisinde başlayan bakım, onarım ve tadilat çalışmaları tamamlandı.
     Kayak tesisi çalışanları, snowtraklarla hafta başında 40 santimetreye ulaşan karı sıkıştırma çalışmalarına başladı. Kayak pistlerinde, çubuklarla işaretleme çalışması yapılıyor. Hafta başındaki yağışla, kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Artık istenildiği anda kayak yapılabilecek.
    
     -Oteller yeni sezona hazır-
    
     Ilgaz Dağı Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinde bulunan otellerin yeni sezon öncesinde hazırlıklarını tamamladığını söyledi.
     Bütün tesisler hazırlığını yaptı, misafirlerini bekliyor diyen Öztürk, bu yıl karın erken geldiğini hatırlattı.
     Geçen sene kar 10 Aralıkta yağdığı için sezonu 14 Aralıkta açtıklarını vurgulayan Öztürk, Gördüğünüz gibi pistlerimiz kaymaya hazır. Yılbaşı rezervasyonlarımız şu anda yüzde 50lerde. Çok ama çok iyi bir rakam. Normalde iki haftaya kadar dolardık. Şu anda da neredeyse dolmak üzereyiz. Gayet güzel gidiyor ifadesini kullandı.
     Ilgazda kar kalınlığının 40 santimetrenin üzerinde olduğunu vurgulayan Öztürk, Sağolsun sayın Valimiz bu konuyla çok ilgilidir. Sezon öncesinde pistlerde tesviye çalışmaları yapıldı. Silindirlerle ezildi. Dolayısıyla pistlerimiz, 10-15 santimetrelik karla bile kayılabilecek durumdadır diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ilgazda kayak için her şey tamam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER