İlçe halkı Suriyeliler için tek yürek

İlçe halkı Suriyeliler için tek yürek oldu -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Hatayın Reyhanlı ilçesinde kiraladıkları evlerde veya akrabalarının yanında yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için, ilçe halkı adeta yardım seferberliği b


HATAY (A.A) - Hatayın Reyhanlı ilçesinde vatandaşlar, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan, kimi akrabasının yanında kimi de kiraladıkları evlerde kalan Suriyeli konuklara yardım için seferber oldu.
     Suriye sınırındaki Hatayın Reyhanlı ilçesinde son dönemde uluslar arası yardım ve dayanışmanın en güzel örneği sergileniyor. Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin ilk uğrak yerlerinden biri olan Reyhanlı, çadır kentlerdekilerle birlikte çok sayıda Suriyeli konuğu ağırlıyor.
     Evini, yurdunu terk eden Suriyelilere ilk kucak açan yerlerden Reyhanlı da vatandaşlar da misafirperverliği en üst düzeyde sergiliyor.
     Kimi yalın ayak ülkesini terk eden Suriyeliler için adeta tek yürek olan ilçe halkı, konukları için yardım seferberliği başlattı. Yanlarına hiçbir şey alamadan yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda olan Suriyelilere yardım edilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, sobası olmayan, yemek yapacak eşyası bile bulunmayan sığınmacıların durumuna çok üzüldüklerini belirtiyor.
     Çoğu çocuk olan Suriyelilerin üstlerinde doğru düzgün kışlık kıyafet bulunmadığını vurgulayan vatandaşlar, bu durumun yürekleri sızlattığını ve bu nedenle evlerindeki iki eşyadan birini sığınmacılarla paylaştıklarını kaydetti.
     Yapılan yardım organizasyonuyla tek yürek olan ilçe halkından kimi evindeki çaydanlık, battaniye veya yorganı kimi de iki çift ayakkabısından bir çiftini Suriyeli sığınmacılarla paylaştı. Vatandaşlar, Suriyelilere ulaştırılmak üzere özenle yardım paketlerini hazırladı.
     Yardım organizasyonunu yürüten Beşir Derneği Sorumlusu Cengiz Hazırlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyedeki olaylardan kaçan ve Hatayın Reyhanlı ilçesinde akrabaların yanına yerleşen veya kendi imkanlarıyla ev kiralayan Suriyelilere yardımda bulunduklarını bildirdi.
     Bu kapsamda Reyhanlıda ikamet eden 100 aileye soba, kömür ve kıyafet dağıttıklarını belirten Hazırlar, Ayrıca kampanya kapsamında Reyhanlıdaki vatandaşlar battaniye, un, yorgan, ayakkabı, elektrikli soba, halı gibi malzemeleri derneğimize getirerek destekte bulundular dedi.
     Hazırlar, Suriyeye gönderilmek üzere 4 ton gıda malzemesi de hazırladıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber İlçe halkı Suriyeliler için tek yürek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER