İl Sağlık Müdürü Daştandan ambulans açıklaması:

İl Sağlık Müdürü Daştandan ambulans açıklaması: -İl genelinde haftalık 35-40 spor müsabakası olmaktadır. Her müsabakaya ambulans görevlendirmemiz durumunda sağlıklı hizmet vermemiz mümkün olamayacaktır


YALOVA (A.A) - Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, İl genelinde haftalık 35-40 spor müsabakası olmaktadır. Her müsabakaya ambulans görevlendirmemiz durumunda sağlıklı hizmet vermemiz mümkün olamayacaktır dedi.
     Daştan, geçen hafta sonunda amatör küme maçlarında ücreti verilmediği için ambulansın görevlendirilmemesi nedeniyle yapılan haberleri ve atılan iddiaları yazılı açıklamayla yanıtladı.
     Zaman zaman tüm illerde olduğu gibi Yalovada da gösteri, toplantı, spor müsabakaları ve buna benzer aktiviteler için sağlık tedbiri olarak ambulans talebi olduğunu belirten Daştan, şunları kaydetti:
     Hukuki olarak Sağlık Bakanlığı mevzuatlarına göre 209 Sayılı Kanunun 3. maddesi gereği İl Sağlık Müdürlükleri ve Birinci Basamak Sağlık Kuruluşları tarafından gerçekleştirilen hizmetler ücrete tabidir. Yine Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 10.01.2012 tarih ve 935 sayılı yazılarında da ambulans görevlendirme ücreti belirlenerek tarafımıza bildirilmiştir. Bu nedenle resmi ve dini bayramlar dışında çok gerekli hallerde ambulans görevlendirmeleri ancak ücretli olarak yapılabilmektedir.
     Geçen hafta sonunda Yeşilova ve Teşvikiye Belediyespor arasında yapılan U-19 1. Amatör Genç Küme müsabakasında futbolcuların, sakatlanan arkadaşlarını taşımasıyla ilgili konuya da değinen Daştan, şöyle devam etti:
     10 Mart 2013te basında yer alan olayda yine resmi olarak sağlık personelimiz görevlidir. Üstelik maç iki 112 istasyonumuzun bulunduğu sağlık kompleksimizin hemen karşısındaki şehir stadında olmuş ve ambulansımız 1-2 dakika içinde olay yerine ulaşmıştır. Acil sağlık hizmetleri, vatandaşlarımızın acil durumlarda alması gereken ertelenemez hayati öneme sahip hizmetlerdendir. Müdürlüğümüze bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde il genelinde 8 adet acil yardım ambulansı ile bu hizmet 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde verilmektedir. İl genelinde haftalık 35-40 spor müsabakası olmaktadır. Her müsabakaya ambulans görevlendirmemiz durumunda sağlıklı hizmet vermemiz mümkün olamayacaktır. Bir spor müsabakasına 2-3 saat ambulans vermemiz durumunda bir kalp krizine, bir trafik kazasına veya küçük bir bebeğin hayati yardımına ulaşmamızdaki gecikmenin hukuki ve vicdani sorumluluğu kimsenin yüklenemeyeceği kadar ağır bir sorumluluktur.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan/Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber İl Sağlık Müdürü Daştandan ambulans açıklaması: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER