İl İstihdam Kurulu toplantısı

İl İstihdam Kurulu toplantısı -Gümüşhane Valisi Mayda: Gümüşhane 2012 yılında istihdam konusunda en başarılı il olmuştur


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüşhanenin 2012 yılında istihdam konusunda en başarılı il olduğunu söyledi.
     Vali Mayda başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda yapılan İl İstihdam Kurulu toplantısına, Belediye Başkan Vekili Bilal Özdener, İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve kurul üyeleri katıldı.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, Gümüşhanenin 2012 yılında istihdam konusunda en başarılı il olduğunu belirterek, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza teşekkür ediyorum. Toplum Yararına Çalışma Programı örnek bir istihdam programıdır. İl olarak bu programın üç yararını gördük. Birincisi, verilen eğitimlerle kişiler iş öğrendiler. Özellikle işsiz insanlarımız. İkincisi bunlara istihdam sağladık. Üçüncüsü ise önemli kamu hizmetlerini gerçekleştirdik dedi.
     Özellikle milli eğitimde, istifalar ve naklen ayrılmalar dolayısıyla aksamalar olduğunu ifade eden Vali Mayda, şunları söyledi:
     Yerine yenileri gelmedikçe özellikle temizlik işleri sorun oluyordu. Okul yönetimi ile okul aile birlikleri veya veliler arasında sıkıntılar yaşanıyordu. Bu anlamda Toplum Yararına Çalışma Programından 500e yakın kişi istihdam edildi. Hem kendilerine gelir sağladılar hem de kamu hizmetlerinde aksamalar yaşamadık. Bakımsız olan camilerin temizliği yapıldı. Belediyelerin hizmetleri aksamadan gerçekleştirildi. Hep tartışılan Harşit Çayı çöplük olmaktan kurtarıldı. Kirliliğin temelinde köylerden gelen evsel atıklar Toplum Yararına Çalışma Programından sağlanan imkanlarla toplanmış oldu. Köylere Hizmet Götürme Birliğimizin de katkıları ile köylerimizde çalıştırılan elemanlarca çöpler toplandı. Kaynağında uygun bir şekilde yok edildi. Tüm bu istihdamla ilimize 13 milyon liralık ekonomik girdi de sağlanmış oldu. Çarpan etkisiyle ilimiz ekonomisini önemli oranda etkilemiş oldu.
     İŞKUR Müdürü Aşıcı ise 2012 yılında yapılan çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber İl İstihdam Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER