İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğünden

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğünden eğitim semineri


HATAY (A.A) - İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğü tarafından Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansına (DOĞAKA) sunulan ve kabul edilen 2012 Yılı Eylül-Ekim Dönemi Teknik Destek Programı Projesi çerçevesinde Coğrafi Bilgi Sistemleri, Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri konulu eğitim semineri düzenlendi.
     Antakya Ziraat Odası Toplantı Salonunda düzenlenen seminerle, 3083 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlemesine Dair Tarım Reformu Kanunu kapsamında arazinin rasyonel kullanımının sağlanması amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Özel İdaresi teknik elemanları, harita mühendisleri ve DSİ 63. Şube Müdürülüğünde arazi toplulaştırma konusunda çalışan elemanların eğitilmesi hedeflendiği bildirildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürülüğü yüksek ziraat mühendisi İbrahim Hoşgören, seminerde yaptığı konuşmada, Sulama Alanlarında Arazi Düzenlemesine Dair Tarım Reformu Kanunu kapsamında Hatayın Belen, Hassa, Kırıkhan, Kumlu ve Antakya ilçelerinde toplam 44 köy ve 1 belde de 20 bin hektar alanın toplulaştırma alanı ilan edildiğini, bakanlığın uygulama sahasını özel sektöre ihale etmesi akabinde il müdürlüğünce yayım, kontrol ve hakediş işlemlerinin yapılacağını belirtti.
     Hoşgören, arazi toplulaştırma çalışmalarının tarımsal faaliyetler açısından olduğu kadar kırsal alanın sosyo-ekonomik sorunlarına çözüm getirmesi bakımından büyük önem taşıdığını kaydetti.
     Eğitim semineri 5 gün sürecek.
    
     Muhabir: Halit Demir / Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğünden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER