İl Genel Meclis Üyesi Boğaz:

İl Genel Meclis Üyesi Boğaz: -Su kesintisinin sorumluları istifa etsin


SAKARYA (A.A) - Sakarya İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Boğaz, Kaynarcadaki su kesintilerine ilişkin, Su kesintisinin sorumluları istifa etsin dedi.
     Kaynarcada Ömerağa Su Grubu Birliğinin su sondaj kuyusuna ait motorun elektrik faturalarının ödenmemesi nedeniyle elektriğin kesilmesi sonrasında Ömerağa, Kızılcaali, Hocaoğlu, Cebek, Ziahmet, İmamlar ve Uzunalan köylerine 2 gündür su verilemiyor.
     Konuya ilişkin olarak AA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Boğaz, bölgede bulunan işletmelerin borcunu ödememesi nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu anlattı.
     Aylarca su parası toplanmazsa olacağı budur diyen Boğaz, şunları söyledi:
     Su parası vermeyen tavuk çiftliği ve büyükbaş hayvan çiftliklerinden yüksek miktardaki su paraları tahsil edilmeyince olan parasını düzenli ödeyen vatandaşa olmuş. Vatandaş mağdur edilmemeliydi. Ömerağa Su Grubu Müdürlüğü yapan İlçe Özel İdare Müdürü Adnan Kumru sorumluluğunu yerine getirmediği için bu görevinden istifa etmelidir. Su kesintisinin sorumluları istifa etsin. O görevi köyde oturan biri yerine getirirse daha sağlıklı olacağı düşüncesindeyim.
     Su kesintisinin yapıldığı İmamlar Köyü Muhtarı Hakan Kartal da 49 bin liralık elektrik faturasının ödenmemesi nedeniyle 3 bin nüfusun bulunduğu 7 köye su verilmediğini ifade etti.
     Kartal, köylerde yaşayan vatandaşların faturalarını zamanında ödediğini vurgulayarak, Ancak az sayıdaki tavuk çiftliği ve büyükbaş hayvan çiftliklerine ait yüksek miktardaki su faturaları ödenmediği için tüm köylerin elektriği kesildi. Bu su paralarını ödeyen vatandaşları mağdur etmiştir diye konuştu.
    
     Muhabir: Sedat Balta
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber İl Genel Meclis Üyesi Boğaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER