İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi Yarışması finali

İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi Yarışması finali yapıldı


NEVŞEHİR (A.A) - İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından orta öğretim kurumları arasında düzenlenen Genel Kültür Bilgi Yarışması sona erdi.
     Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezindeki final yarışmasını, Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, öğretmenler ve öğrenciler izledi.
     Abdulgafur Büyükfırat, burada yaptığı konuşmada, yarışma sayesinde öğrencilerin emniyet teşkilatını daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, Amacımız yarışmanın ötesinde öğrencilerimizin polis ağabeylerini tanımalarıydı. Bu amaca ulaşıldığını ve öğrencilerimizin bu güzide teşkilatımızı daha iyi tanıma şansı yakaladıklarına inanıyorum dedi.
     İl Emniyet Müdürü Yüksel de, emniyet teşkilatının Türkiyenin en büyük teşkilatlarından biri olmasına karşın öğrenciler arasında yeterince tanınmadığını ifade ederek, düzenledikleri yarışma sayesinde öğrencilerin emniyet teşkilatını tanımalarına yardımcı olduklarını kaydetti.
     Yarışma dolayısıyla yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye ulaştıklarını ve bu öğrencilerin elemelerin yapıldığı Polisevine gelerek burada teşkilat mensupları ile kaynaştıklarını ifade eden Yüksel, Bunun yanında çeşitli lise ve üniversitelerde verdiğimiz konferanslar sayesinde öğrencilerimize teşkilatımızın çalışmalarını anlattık diye konuştu.
     Konuşmaların ardından gerçekleştirilen yarışma finalinde Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nevşehir Anadolu Lisesi ve Nevşehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi mücadele etti.
     Her okuldan 3 öğrencinin katıldığı yarışmada kendilerine yöneltilen 15 sorudan 10unu doğru cevaplayan Nevşehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 100 puan ile birinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi 90 puanla ikinci, Nevşehir Anadolu Lisesi 80 puanla üçüncü oldu.
     Birincilere netbook, ikincilere tablet PC, üçüncülere de kol saati hediye edildi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi Yarışması finali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER