İkinci İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü

İkinci İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü -CHP Milletvekili Kurt, mesaj yayımladı


ESKİŞEHİR (A.A) - CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, İkinci İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kurt, mesajında, özgürlüğü ve bağımsızlığını her şeyin üzerinde tutan Türk ulusunun, bu değerlerini korumak uğruna tarihin her döneminde inanılmaz uğraşlar verdiğini kaydetti.
     Kurtuluş Savaşının en önemli bir döneminde kazanılan İnönü zaferlerinin de inanç ve kararlılığın sonucu olduğunu ifade eden Kurt, şunları belirtti:
     Savaş sırasında işgale uğrayan ilçe ve yöre halkı çeşitli hakaret, eziyet ve işkencelere maruz kalmış, büyük kayıplara uğramıştı. Bir yandan tüm eziyetlere ve yoksunluklara karşı direnirken bir yandan da yeni kurulmakta olan düzenli Türk ordusunu her şeyiyle desteklemiştir. Bu yaşanan acılar ve kayıplar unutulmamalıdır. Her yıl 1 Nisan günü kutlanan İnönü zaferleri nedeniyle, İnönü halkının bu önemli gününü kutlar, Atatürke, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönüye, kahraman silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allahtan rahmet diler, saygılarımı sunarım.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İkinci İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER