İki mahalleyi birbirine bağlayan apartman geçidi

İki mahalleyi birbirine bağlayan apartman geçidi -Karabükte, iki mahalle arasındaki 500 metrelik mesafe, ortadaki bir apartmanın içinden yapılan geçitle kısaltıldı Mahalleli, komşu mahalleye gelip gitmek için artık apartman


KARABÜK (A.A) - Karabükte, iki mahalle arasındaki 500 metrelik mesafe, ortadaki bir apartmanın içinden yapılan geçitle kısaltıldı. Mahalleli, artık iki mahalle arasındaki yaya ulaşımında apartmanın 4. katındaki geçidi kullanıyor.
     Merkeze bağlı Yeşilmahalle ile Esentepe Mahallesi sınırında bulunan Füze Kent Apartmanının 4. katına, arazinin engebeli olmasından dolayı zor olan iki mahalle arasındaki geçişleri kolaylaştırmak için, 12 metre uzunluğunda ve 6 metre yüksekliğinde bir geçit yapıldı.
     Yeşilmahallede oturan vatandaşlar, 8 katlı apartmanın Piri Reis Sokak girişinden girerek 4. kata kadar çıkıp, bu kattan geçit sayesinde Esentepe Mahallesi Özgür Sokağa geçiyor.
    
     - Apartman Yöneticisi Yüksel Duranel -
    
     Apartman Yöneticisi Yüksel Duranel, yaklaşık 4 yıldır bu geçidin kullanıldığını belirterek, bir komşularının geçidin fotoğrafını sosyal medyada yayınlamasından sonra gündeme geldiğini kaydetti. Her şeyin yasalara uygun yapıldığını söyleyen Duranel, geçidi apartman sakinlerinin Esentepe Mahallesine kolay gidebilmelerini sağlamak adına apartman yönetiminin aldığı bir kararla yaptıklarını dile getirdi.
     Duranel, şöyle dedi:
     Apartmanımız yapıldığında tek girişi vardı. Bu da Yeşilmahalle tarafındaki giriş. Ancak bütün işlerimiz ve pazarımız Esentepe Mahallesinde. Apartman sakinleri bu nedenle yaklaşık 500 metre yürüyordu. Apartman yönetimi olarak karar aldık ve bütün izinlerini de alarak bu geçidi yaptık. Bu geçit sayesinde iki mahalle arası gidip gelmeler kısaldı. Bu tür geçitler arazi yapıları nedeniyle çevre illerimizde de vardır.
     Apartman sakinlerinden İbrahim Karakavaz da karşı apartmanda bir komşusuyla tartıştıklarını ve o komşularının bu girişi interneti kullanarak gündeme getirdiğini, her şeyin izinli ve yasal olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İki mahalleyi birbirine bağlayan apartman geçidi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER