İki başkent Feshanede buluşacak

İki başkent Feshanede buluşacak -KONSİAD, İki Başkentin Buluşması anlayışıyla, Selçuklunun Başkenti Konyayı, Osmanlının başkenti İstanbulla buluşturacak


KONYA (A.A) - KonyaSanayici ve İşadamları Derneğinin (KONSİAD), İki Başkentin Buluşması anlayışıyla, Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek I. KONEXPO Sanayi ve Kültür Etkinliğinde Konyanın kültürünü, ekonomisini ve ticaretini anlatan stantlar açılacak.
     KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başçı, yaptığı açıklamada, 13-16 Eylül tarihleri arasında İstanbul Feshanede yapılacak I. KONEXPO Sanayi ve Kültür Etkinliği hazırlıklarında gelinen son durumla ilgili İstanbulda faaliyet gösteren 103 Konya, Karaman ve Rumeli etiketli sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini bildirdi.
     KONEXPOnun Konyayı tanıtım anlamında Türkiyeyle uluslararası alanda ilk ve büyük bir organizasyon olma özelliğini taşıdığını belirten Başçı, ticari bağlantılar kurup işletmelerin birbiriyle tanışmalarına zemin hazırlamak istediklerini dile getirdi.
     Etkinliğin Konyalılar ve kendini Konyalı hissedenler için bir fırsat olacağına inandıklarını bildiren Başçı, şunları kaydetti:
     13 Eylül 2012 Perşembe günü, saat 14.00te Eyüp Sultanda yapılacak duadan sonra, mehteran bölüğü eşliğinde Eyüp Sultandan Feshaneye kadar, KONSİAD üyeleri, sanayi ve kültür stantlarımıza katılacak olan resmi ve özel kuruluşlar, STK temsilcileri ve hemşehrilerimizin de iştirak edecekleri çok kalabalık bir kortej yürüyüşü yaparak Feshaneye geleceğiz ve etkinliğimizi sayın bakanlarımıza törenle açtıracağız.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber İki başkent Feshanede buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER