İki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

İki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı


HAKKARİ (A.A) - Hakkarinin Durunkaya beldesinde yaşayan Aydın ve İnce aileleri arasında, hayvan otlatma meselesi yüzünden bir yıl önce başlayan husumet, barışla sonuçlandı.
     İki aile arasındaki husumetin son bulması için Müftü Feysal Geylani, Slehi aşiretinin lideri ve kanaat önderi Abdurrahman Keskinin oğlu Durunkaya eski Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin, il ve ilçelerdeki kanaat önderleri beldeye gitti.
     Kanaat önderleri, ilk olarak aralarında husumet bulunan Aydın ve İnce aileleriyle ayrı ayrı görüştü ve barışmaları için her iki aileyi ikna etti.
     Bağlarbaşı Mahallesindeki Güvenir Caminde düzenlenen barış töreninde konuşan Geylani, çok hayırlı bir konu için bir araya geldiklerini ve bütün müminler birbirlerinin kardeşi olduğunu söyledi.
     Bir Müslümanın, bir Müslüman ile 3 gün dargın kalmasının caiz olmadığını ifade eden Geylani, Biz akrabayız ve din kardeşiyiz. En hayırlı iş barıştır. Allah birlik ve beraberliğimizi korusun. Bu barışın kapısına açmaya vesile olanlara teşekkür ediyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından kanaat önderleri, aralarında husumet bulunan Aydın ve İnce ailelerini barıştırdı.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER