İHH İnsani Yardım Vakfından, Öztekine ziyaret

İHH İnsani Yardım Vakfından, Öztekine ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yönetim Kurulu Üyesi ve Mavi Marmara Dernek Başkanı İsmail Yılmaz, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekini ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İHH Gaziantep Şubesi koordinatörü Mustafa Doğanın da eşlik ettiği ziyarette Yılmaz, ramazan dolayısıyla ellerinde bulunan aşevi tırlarının, kriz bölgelerinde kullanılabileceğini aktardı.
     En son Van ve Erciş bölgelerinde günlük 1000 kişiye sıcak yemek dağıtıldığını hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
     Bütün mutfak malzemesi içinde. Dışarıdan hiç bir şey olmasına gerek yok ve anında kriz bölgesine gidiyor. İki saat sonra yemek dağıtabiliyor. Bu tırımız 27 ilimizde ramazan dolaysıyla sıcak yemek dağıtacak. İlimizin talebine ve kapasitesine göre dağıtım yapılacak. Bugün Gaziantepteyiz ve bin 500 kişi dediler, üç bin kişi derlerse yine dağıtırız. Bu vesileyle Oğuzeli Belediye Başkanımızı ziyarete geldik.
     Öztekin de İHHnın ziyaretinde son derece memnun kaldığını ve yıllardır gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ciddi manada yardım eden bir kuruluş olduğunu ifade etti.
     Somali, Bosna Hersek ve diğer ülkelere yapılan yardımların azımsanmayacak kadar çok olduğunu belirten Öztekin, İHH yetkililerini canı gönülden kutluyor ve bu çalışmaların devamını diliyoruz. Biz Oğuzeli Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarının gelişmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İHH İnsani Yardım Vakfından, Öztekine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER