İdilde Gönül Elçileri Projesi tanıtım toplantısı

İdilde Gönül Elçileri Projesi tanıtım toplantısı


ŞIRNAK (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri projesinin tanıtımı İdilde yapıldı.
     Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonunda yapılan toplantıya, İdil Kaymakamı Mustafa İmamoğlu ile eşi Emel İmamoğlu, Cumhuriyet Savcısı Onur Büyükhatipoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Ergen ve vatandaşlar katıldı.
     Kaymakam İmamoğlu yaptığı açıklamada, Gönül Elçileri projesinin Türkiye genelinde başlatıldığını hatırlatarak, bu kapsamda anayasada da belirtilen sosyal devlet olmanın gereği olarak devletin dezavantajlı vatandaşlara çeşitli sosyal hizmetler sunduğunu, ihtiyaçlarının giderilmesi için çeşitli sosyal yardımlar sağladığını söyledi.
     Proje ile sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapan kamu görevlilerine yardımcı olmak üzere gönüllü vatandaşların elini taşın altına koymasının sağlandığını ifade ederek, Bizim insanımız inancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak zaten bu şekilde yardım faaliyetlerinin içerisinde yer alıyor. Proje, yardım faaliyetlerinde bulunmak isteyen vatandaşlara bir yol gösterme, yönlendirme görevi yerine getiriyor dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ergen daha sonra slayt eşliğinde proje ile projenin bir alt kolu olan koruyucu aile hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
     Toplantı sonunda Gönül Elçileri projesi başvuru formu dağıtılan davetliler gönül elçisi olmaya davet edildi.
    
     Muhabir: Salih Baştuğ / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber İdilde Gönül Elçileri Projesi tanıtım toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER