İç sulardaki balık avı yasağına son

İç sulardaki balık avı yasağına son 10 gün -İç sularda turna balığı av yasağı 1 Nisanda, sudak ve tatlısu levreği ise 1 Mayısta sona eriyor -Turna balığı 40 santimin üzerinde, günde en fazla 5 adet, doğal Alabalık ise 25 santimin üz


KOCAELİ (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 3/2 Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Hükümleri gereğince, iç sularda turna balığı avı yasağı 1 Nisanda, sudak ve tatlısu levreğinin av yasağı ise 1 Mayısta sona erecek.
     Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) Başkanı Engin Uztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 3/2 Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Hükümleri gereğince, iç sularda 15 Aralıktan bu yana avlanılması yasak olan turna balığı avının, 1 Nisan itibarı ile yapılabileceğini belirtti.
     Doğal alabalık avı yasağının ise 1 Marttan itibaren kalktığını hatırlatan Uztürk, 15 Mart - 30 Nisanda başlayan sudak ve tatlısu levreği av yasağının ise 1 Mayıstan itibaren sona ereceğini bildirdi.
    
     -Yasağa uymayanlara para cezası-
    
     Sazan, kadife, şiraz ve yayın gibi balıkların avının şu an yasak olduğunu ancak yasak tarihlerinin bölgelere göre değiştiğini kaydeden Uztürk, amatör balıkçıların avlanırken yer, zaman, adet ve boy limitlerine uymalarını isteyen Uztürk Turna balığının 40 santimin üzerinde, günde en fazla 5 adet, doğal alabalık ise 25 santimin üzerinde, günlük en fazla 3 adet avlanılabilecek. Yasağa uymayanlara ağır para cezaları uygulanacak dedi.
     KAMADER Başkanı Engin Uztürk, dernek olarak amaçlarının temiz çevre, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir avcılık olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Başta üyelerimiz olmak üzere, ulaşabildiğimiz tüm amatör balıkçılara yönelik, balık türlerinin korunması, yaşatılması ve bilinçli avcılık için bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Av yasağıyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordine içindeyiz. Yasaklara uyulması konusunun sıkı takipçisi olacağız.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İç sulardaki balık avı yasağına son Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER