Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Bu filmi yapanları kınıyorum ve lanetliyorum


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Hz. Muhammede hakaret içeren provokasyon amaçlı filmi kınadığını bildirdi.
     Özdağ, yaptığı yazılı açıklamada, insanların farklı dinlere mensup olsalar da birbirlerine saygı duymaları gerektiğini vurguladı.
     Selçuk Özdağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Ne olduğu belirsiz bir kişi tarafından çekilen film tamamen provakasyon amaçlıdır. Filmde İslamın kutsallarına, kutsal peygamberimize hakaret etmek istenmiştir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. ABD, Amerika Hukuku bunun hakkında gereğini yapmalıdır. Her dinin mensubu birbirlerine saygı duymak mecburiyetindedir. Sevmese dahi saygı duyacaktır. Kabullenmese dahi saygı duyacaktır. Tolerans vardır, saygı vardır ama maalesef son zamanlarda özellikle Müslümanları kışkırtmak, Müslümanların uyanışından rahatsız olan yapılar, Müslümanların bilimle tanışmasından, teknoloji ile tanışmasından rahatsız olanlar, Müslüman imajını, İslam imajını şiddetle özdeşleştirmek için provokasyonlara başvurmuşlardır.
     Bu provokasyonlardan bir tanesi de Amerikada çekilen filmdir. Ne olduğu belirsiz bir adam tarafından bir film çekilmiş, İslamın kutsallarına, kutsal peygamberimize hakaret etmek istenmiştir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Hiç kimsenin canını almamalıyız. Peygamberimize yapılanı kınadığımız gibi aynı zamanda Bir insanı haksız yere öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir Hadis-i Şerifini ve kutsal kelamını da unutmamalıyız. Biz, eylemlerimizi, protestolarımızı meşru zeminlerde, hukuk çerçevesinde yapmalı ve bütün dünyaya olgunluğumuzu, ferasetimizi ve şahsiyetimizi, kişiliğimizi ve kimliğimizi takdim etmeliyiz. Bu filmi yapanları kınıyorum ve lanetliyorum dedi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER