Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Yel: Peygamber Efendimize çirkin saldırıyı kınıyoruz


BİLECİK (A.A) - Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, Hazreti Muhammede hakaret içeren filmi kınadı.
     Yel, yaptığı yazılı açıklamada, ABDde yayınlanan ve Hazreti Muhammede hakaret içeren filmin büyük infial uyandırdığını, İslam dünyasının medeniyet tarihinin en acımasız saldırılarından biriyle karşı karşıya kaldığını bildirdi.
     Daha önce bu tür çirkin saldırıların farklı boyutlarda yapıldığını, saldırıyı yapanların fikir yoksunu ve insanlıktan nasibini almamış zavallılar olduğunu belirten Yel, şunları kaydetti:
     Batı dünyasının insan hakları, din ve vicdan hürriyeti alanındaki gerçek yüzü bu şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu davranışlar, İslam dünyasına büyük bir saygısızlıktır. Batının insanlık anlayışı, İslama ve Peygamberimize bakış açısı maalesef budur. İslam dünyasını karıştırmaya, düzeni bozmaya yönelik faaliyet ve sinsi planlara, Müslümanım diyen herkes dikkat etmelidir. Emperyalist ülkelerin İslam dünyasını yeniden şekillendirme gayretleri ve demokrasi getiriyoruz palavralarının İslam dünyasını nasıl bir kan gölüne çevirdiği görülmelidir. İslama yapılan bu saldırının fikir hürriyetiyle ilgisi yoktur. Hoşgörü ve ifade özgürlüğü, kimseye insanların inanç ve kutsallarına hakaret etme hakkı vermez.
     Haçlı zihniyetinde olanların, kendisi dışındakileri dikkate almaması, onların değerlerini küçümsemesi, onlara hakaret etmesi ve çifte standart uygulaması kabul edilebilir değildir. İnsanlık tarihi, toplumsal barış ve huzuru sağlamanın ancak temel hak ve özgürlükleri korumak ve geliştirmekle mümkün olacağı yönünde ortak akıl oluşturmuştur. Bu noktada, Peygamber Efendimize çirkin saldırıyı kınıyoruz.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER