Husumetli iki aile barıştırıldı

Husumetli iki aile barıştırıldı -Diyarbakırda iki aile arasında ölümlü bir olayla başlayan husumet, barışla sonuçlandı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda iki aile arasında 1 kişinin ölümüyle başlayan husumet, barışla sonuçlandı.
     Diyarbakır Öğretmenevinde iki yıl önce İbrahim Halil Şitilin öldürülmesi sonucu Şitil ve Atabey aileleri arasında başlayan husumet, Sait Özşanlı Barış Komitesinin girişimleriyle sona erdi.
     İki ailenin barışması nedeniyle Demirok Tesislerinde barış yemeği verildi. Yemeğe, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Oya Eronat, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile husumetli iki ailenin bireyleri katıldı.
     Okunan duaların ardından komite adına söz alan Ömer İler, yapılan bir hataya hatayla karşılık verilmeyerek, böylesi bir mutlu tablonun oluşmasına sebep olan iki aileyi kutladığını belirtti.
     Komiteden Metin Özşanlı ise iki ailenin bireylerinin barışa inanması sonucu söz konusu husumetin sona erdiğini anlattı.
     Barış yemeğine katılan AK Parti Milletvekili Ensarioğlu da herkesi üzen husumetin daha büyük acılara sebep vermeden, sulhla sonuçlanmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, Yaşananların hiç kimseye faydasının olmadığını gördük. Allah bu topluma, bu millete bir daha acılar yaşatmasın. Bu barışın da benzer hadiselere ve büyük barışa vesile olmasını diliyorum dedi.
     Milletvekili Eronat ise husumetli iki aileyi tanıdığını, barışın sağlanması için çok dua ettiğini söyledi.
     Bizim dinimizde intikam haramdır diyen Eronat, Kendi evladımın katiline bile beddua etmemiş bir insanım. İntikam duygusunu bugüne kadar hiç kimseye karşı taşımadım. Bizde bir söz vardır. Kanı kanla yıkamazlar, kanı suyla yıkarlar diye. Burada kanın suyla yıkanışına şahitlik ediyoruz. Herkes hata yapabilir. Yeter ki bu hatalardan dönebilelim diye konuştu.
     Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da Kürtçe yaptığı konuşmada, aralarında husumet bulunan ailelerin bu şekilde barışmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.
     Konuşmaların ardından husumetli iki ailenin bireyleri, dualar eşliğinde Kuran-ı Kerimin altından geçerek, karşılıklı tokalaşıp barıştı.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut - Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Husumetli iki aile barıştırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER