Hurda malzemelerle evine kalorifer sistemi kurdu

Hurda malzemelerle evine kalorifer sistemi kurdu -Ağrıda motosiklet tamirciliği yapan Hüseyin Kotan, hurda malzemelerle kurduğu kalorifer sistemiyle 4 odalı evini ısıtıyor -Kotan: Yaptığım sistem, sobaya göre çok daha tasarruflu.


AĞRI (A.A) - Ağrıda yaşayan Hüseyin Kotan, hurda malzemelerle kurduğu kalorifer sistemiyle 4 odalı evini ısıtıyor.
     Cumhuriyet Caddesindeki iş yerinde motosiklet tamirciliği yapan Kotan, iki tüp ve sacdan yaptığı kazan ile su bidonuna adapte ettiği devirdaim motorunu kullanarak, evine kalorifer sistemi kurdu.
     Bu sistem sayesinde, odalara yerleştirdiği peteklere sıcak su ulaştıran Kotan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrıda kış mevsiminin çok çetin geçtiğini söyledi.
     Sobayla ancak bir odayı ısıtabildiklerini anlatan Kotan, kurduğu sistemle 4 oda, salon, banyo ve mutfağı ısıttığını belirterek, Ailemiz kalabalık olduğundan her odada bir soba yakmamız gerekiyordu. 4 oda, salon ve mutfağa soba kurmak zor oluyordu. Böyle bir sistem yapmaya karar verdim. Birkaç deneme yaptım ama istediğim gibi olmadı. En sonunda böyle bir sistem oluşturdum. Bu şekilde çok rahat ısınıyoruz diye konuştu.
     Sistem sayesinde daha az maliyetle evin tüm bölümlerini ısıttığını ifade eden Kotan, şöyle konuştu:
     Bu sistemi yapmak için iki tüp, sac, boru, bir su bidonu ve elektrik kesilmelerine karşı da bir akü kullandım. Yaptığım sistem sobaya göre çok daha tasarruflu. Kış boyunca 2,5 ton kömür yakıyorum. Sistemden memnunum.
     2 bin 500 liraya mal olan bu sistemi ileride daha geliştireceğini belirten Kotan, Fındık ya da yağ sobasından daha uygun bir sonuç alabilirim. Ayrıca havanın daha az soğuk olduğu günlerde evimi güneş enerjisiyle ısıtacak bir sistem üzerinde çalışıyorum dedi.
    
     Muhabir: Cemil Karip
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hurda malzemelerle evine kalorifer sistemi kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER