Hükümlü üniversite adayları KMÜyü ziyaret etti

Hükümlü üniversite adayları KMÜyü ziyaret etti


KARAMAN (A.A) - Karaman M Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumunda üniversite sınavına hazırlanan 11 hükümlü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini (KMÜ) ziyaret ederek, üniversite yerle
     Cezaevinden gelen konukları KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen makamında kabul etti. Rektör Gökmen yaptığı konuşmada, üniversitelerin eğitim öğretim işlevlerinin yanı sıra topluma hizmet etme görevlerinin bulunduğunu söyledi.
     Tüm insanların aynı geminin içinde seyahat ettiklerini ve Allahın yarattığı güzel insana değer vermek zorunda olduklarını ifade eden Gökmen, şunları kaydetti:
     "İnsanlara yardımcı olup dertleriyle dertlendiğiniz ve sevinçlerini paylaştığınız zaman insan olabilirsiniz. Biz her zaman insanlık onurunun yanındayız. Bu kardeşlerimizin üniversite sınavlarında başarılı olmaları için biz gereken desteği vermeye hazırız."
     İnfaz Kurumu 2. Müdürü Hayati Canatan, hükümlülerin moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla böyle bir gezi düzenlediklerini söyleyerek; "Hükümlü arkadaşlarımızın hayata karşı umutlarını tazelemek ve salıverildikten sonra toplumsal hayata karışmalarını kolaylaştırmak amacıyla öğrenimlerine devam etmelerini istiyoruz. Üniversiteyi kazanmaları durumunda şartlı izinli olarak eğitim hayatlarına devam edebilecekler" diye konuştu.
     Ziyaret sonunda üniversite adayı hükümlüler, KMÜ yetkilileriyle beraber üniversite yerleşkesini gezdi, amfi ve dersliklerle sosyal ve sportif tesisler hakkında bilgi aldılar.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Hükümlü üniversite adayları KMÜyü ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER