Hozattaki fişleme iddiaları

Hozattaki fişleme iddiaları -TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan, Tuncelinin Hozat ilçesindeki fişleme iddialarının araştırılmasına ilişkin alt komisyon üyeleri, Hozat Kaymakamı Murat Eren ile görüştü -A


TUNCELİ (A.A) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan, Tuncelinin Hozat İlçesindeki fişleme iddialarının araştırılmasına ilişkin alt komisyon üyeleri, Hozatta temaslarına başladı.
     Heyette yer alan Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Kilis Milletvekili Salih Dal, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Hozat Kaymakamı Murat Eren ile makamında görüştü.
     Burada konuşan Mehmet Metiner, Kaymakam Erenin yanı sıra, Cumhuriyet Savcısı ve olayın mağduru vatandaşlarla konuşup, dinlemeler yapacaklarını belirterek, Bu arada gelip bizimle temas edecek vatandaşlar varsa onlarla da görüşeceğiz. Burada olup bitenleri, bir de vatandaşlarımızdan dinleyeceğiz dedi.
     İntihar ettiği belirtilen Emniyet Amiri Çağlar Şanın ölümüyle ilgili iddiaları da araştıracaklarını dile getiren Metiner, Farklı iddialar da var. Ama biz mahkeme değiliz tabi. O yüzden söylenen yere de gideceğiz o lojmanı da göreceğiz. Dolayısıyla mahallindeki incelemeler daha çok dinlemelerle geçecek. Eğer gerekli görürsek Ankaraya döndükten sonra soruşturmayla ilgili adli soruşturmayla ilgili dosyayı da isteyebileceğiz şeklinde konuştu.
     Mehmet Metiner, Jandarmayla bir görüşme yapacak mısınız- şeklindeki soruyu, Fişlemelerde jandarma çıkmıyor. Bizdeki fişlemelerde jandarma yok. Dolayısıyla bize intikal etmiş fişlemeler Emniyet mahreçli fişlemeler. Dolayısıyla bizim programımızda jandarma yok. Fakat gerekli görürsek jandarmayla da görüşebileceğimizi söylemişiz. Gelmişken jandarmayla da görüşebiliriz diye yanıtladı.
    
     -Hüseyin Aygün-
    
     CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Kaymakamlık çıkışında, Pariste öldürülen Sakine Cansızın yakınlarına taziye ziyaretinin sorulması üzerine, Bu ziyareti de ben, CHPli kimliğimle değil, Dersimli kimliğimle, insan kimliğimle yaptım. Herkesin böyle anlaması kanımca daha yararlı olur. Türkiyenin barışını düşünüyorsak da birbirimizin acılarına duyarlı olmamız lazım diye konuşmak istiyorum ifadelerini kullandı.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın ziyaret nedeniyle kendisini pervasızlıkla suçladığının hatırlatılması üzerine, Aygün, Başbakan siyaset yapıyor, ucuz siyaset diye konuştu.
     Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görülmediğine ilişkin soruyu da, Tabi ki her zaman görüşeceğim, Genel Başkanım, ne demek şeklinde yanıtladı.
     Komisyon üyeleri, Kaymakamlığın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne geçerek, vatandaşları dinlemeye başladı.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Hozattaki fişleme iddiaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER