Hobisini ticarete dönüştürdü

Hobisini ticarete dönüştürdü -Bitlis merkeze bağlı Ekinli köyünde hobi olarak meyvecilik yapan Mahmut Çoban, oluşturduğu elma bahçesiyle hobisini ticarete dönüştürdü


BİTLİS (A.A) - Bitlis merkeze bağlı Ekinli köyünde hobi olarak meyvecilik yapan Mahmut Çoban, oluşturduğu elma bahçesiyle hobisini ticarete dönüştürdü.
     Yaklaşık 7 yıl önce 5 dönümlük araziye hobi olarak 300 elma fidanı diken Çoban, elma bahçesinden verim alınca elma ticareti yapmaya başladı.
     Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün desteğiyle meyve bahçesi oluşturduğunu söyledi.
     Meyvecilikte verim alınca meyve ticareti yapmaya başladığını ifade eden Çoban, şöyle konuştu:
     Amacım meyveciliği geliştirmek. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bu aşamada bizlerden desteklerini esirgemedi. Meyve bahçesinin kontrolleri sürekli yapıldı. Umarım bütün köylü ve çiftçilerimiz, meyveciliği daha güzel ve daha geniş kapsamlı olarak yapar. Bu arazide yaklaşık 300 ağacım var. Yılda 5 ton ürün alabilirim. Ancak geçtiğimiz yıl kışı çok ağır şartlarda yaşadığımız için ağaçlarımız oldukça zarar gördü. Bu yıl ki ürünümüz düşük olacak.
     Bahçesini gelecek yıllarda 20-30 dönüme çıkarmayı hedeflediğini belirten Çoban, böylece köydeki işsiz gençlere istihdam sağlayacağını kaydetti.
     Vali Yardımcısı Akif Pektaş ise, başarılı çalışmanın meyvesini yemenin büyük bir zevk olduğunu söyledi.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün desteği ve bahçe sahibinin girişimcilik ruhuyla çok güzel bir çalışmanın ortaya çıktığını kaydeden Pektaş, Bu çalışmanın meyvelerini de bugün hep beraber yemiş olduk. Ümit ediyoruz ki burada ortaya konulan bu güzel eser, bütün yöreye örnek teşkil eder ve ekonomik anlamda yöremizin gelişmesine katkı sağlar diye konuştu.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz da, kentte 2005 ile 2006 yıllarında, İl Özel İdaresi kaynaklı başlatılan Meyveciliği Geliştirme Projesinin sonuçlarını vermeye başladığının söyledi.
     Korkmaz, şöyle konuştu:
     5-6 yıllık sürede dağıttığımız meyve fidanları için vatandaşa teknik destek sağladık ve model meyve bahçeleri oluşturduk. Bu bahçeler kısa sürede meyve vermeye başladı. Çiftçilerimiz ise ticari anlamda gelir elde etmeye başladı. Bu projeyi pilot uygulama olarak başlattık. Sonuçta ilimizde ticari anlamda meyvecilik yapılabileceğini gördük.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Hobisini ticarete dönüştürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER