Hizanda 2 amca çocuğunun çığ altında

Hizanda 2 amca çocuğunun çığ altında kalması -Döküktaş köyünde 2 gün önce çığ altında kalan amca çocuklarının cesedine ulaşıldı


BİTLİS (A.A) - Hizan ilçesinde çığ altında kalan 2 amca çocuğunun cesedine ulaşıldı.
     Hizanın Döküktaş köyünde yaşayan ve 2 gün önce hayvanlarını kontrol etmek için, 5 kilometre mesafede bulunan ahırlarına gitmek üzere evden ayrılan ve çığ altında kalan amca çocukları Eşref (31) ve A. Rahim Aynanın (23) cesetlerine ulaşıldı.
     Olay yerinden alınan cesetler, otopsi yapılmak üzere, Hizan Devlet Hastanesine götürüldü.
     Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, olay yerine helikopterle giderek Ayna ailesine başsağlığında bulundu.
     Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hizana bağlı Döküktaş köyünde 2 gün önce kaybolan gençleri arama çalışmalarının, askeri birlikler, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince yürütüldüğünü söyledi.
     Eve bir daha dönemeyen yakınlarından uzun süre haber alamayan Ayna ailesinin, durumu jandarma ekiplerine bildirmesinin ardından, arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını belirten Yurdakul, şöyle konuştu:
     Kaybolan amca çocuklarının çığ altında kaldığından şüphelenen arama kurtarma ekipleri, kar altında dedektör ve dedektör köpeklerle çalışma başlattı. Jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Vandan gelen arama kurtarma ekipleri ve köylülerce yürütülen 2 günlük çalışma sonucu, Eşref ve A. Rahim Aynanın cesedine çığ altında ulaşıldı. Bu ekiplerimize teşekkür ediyorum. Çığda yaşamını yitiren vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyorum.
    
     Muhabir: Yunus Okur - Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Hizanda 2 amca çocuğunun çığ altında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER