Hizanda Misafir Anne projesi

Hizanda Misafir Anne projesi


BİTLİS (A.A) - Hizanda, Misafir Anne projesi uygulanmaya başladı.
     Doğumu yaklaşan uzak köylerdeki kadınların, köy yolları kar nedeniyle ulaşıma kapanmadan önce hastaneye getirilerek kontrol altına alınmasını sağlayan proje, Hizanda hayata geçirildi.
     Anne ve bebek ölümlerinin önüne geçilmesi için Sağlık Bakanlığınca başlatılan Misafir Anne projesi kapsamında, ilçeye bağlı Karlıtepe köyünde yaşayan ve doğumu yaklaşan hamile bir kadın, Hizan Devlet Hastanesinde kontrol altına alındı.
     Hizan Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Kirtiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede aile hekimlerince tespit edilen gebe kadınların, doğumuna yakın bir zamanda hastanede konaklayacağını söyledi.
     Geçen yıl kışın çetin geçmesi ve köy yollarının kapanmasından dolayı, doğumu yaklaşan hastaları köylerinden almakta sıkıntı yaşadıklarını anımsatan Kirtiş, şöyle konuştu:
     Misafir Anne projesini uygulamaya başladık. Proje kapsamında Karlıtepe köyünde doğumuna az bir süre kala ilk gebe kadını hastanemizde kontrol altına aldık. Ambulanslarımıza kış lastiği ve zincir, personellere de kışlık kıyafet temin ettik. Hastane bakımı, kalorifer ve çatı kontrollerimizi yaptık. Hastanemizde 3 ambulansla hizmet veriyoruz. Kış yolumuzun kapanmaması için belediye, yolumuzu yeniledi. Hastane yolunun 24 saat ulaşıma açık olması için gerekli tedbirleri aldık.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hizanda Misafir Anne projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER