Hititlerin izleri tuvallere yansıtılıyor

Hititlerin izleri tuvallere yansıtılıyor -Çorumda ressamlar buluşması etkinliğine katılan 16 ressam, Hitit Uygarlığının izlerini yaşatan kentin tarihi ve doğal güzelliklerini tuvallere yansıtıyor


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesince düzenlenen ressamlar buluşması etkinliğine katılan yerli ve yabancı 16 ressam, Hitit Uygarlığının izlerini yaşatan Çorumun tarihi ve doğal güzelliklerini tuvallere yansıtıyor.
     Hitit antik kenti Alacahöyük, Boğazkale, Şapinuvanın yanı sıra Kızılırmak kenarında yer alan Osmancık ilçesini gezen ressamlar, Anitta Otelde kendilerine ayrılan katta resim çalışmalarına başladı.
     Ressamları ziyaret eden Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, dördüncüsünü gerçekleştirdikleri projenin diğer kentlere de örnek olduğunu söyledi.
     Yerli ve yabancı ressamların bugüne kadar kente 98 resim kazandırdığını ifade eden Külcü, bu yıl da 25e yakın eserin belediye kent arşivindeki yerini alacağını belirtti.
     Her ressamın kendine özgü teknikle çalıştığına dikkati çeken Külcü, 7 bin 500 yıllık bir tarihe sahip Hititlerin bıraktığı eserleri gezen ressamlarımız kendi bakış açılarıyla bu medeniyeti resmediyor. Bizler de onların gözüyle kentimize yeniden bakma şansı buluyoruz. Projenin sonunda sanatçılarımızın bizlere kazandırdığı eserleri, hayalimiz olan güzel sanatlar müzesinde sergilemek istiyoruz dedi.
     Yurt dışında yaşayan Çorumlu sanatçı Şenol Tilki de kentin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdiklerini belirterek, Hitit medeniyetinden çok etkilendiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Hititlerin izleri tuvallere yansıtılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER