Hiroşimaya atom bombası atılmasının 67nci yılı

Hiroşimaya atom bombası atılmasının 67nci yılı -Elektrik Mühendisleri Odası: -Hiroşimaya atom bombası atılmasından bu yana 67 yıl geçti. O zamandan beri nükleer silahlanma yarışının önüne geçilemiyor


ANKARA (A.A) - Elektrik Mühendisleri Odası, Hiroşimaya atom bombası atılmasından bu yana geçen 67 yılda nükleer silahlanma yarışının önüne geçilemediğini bildirdi.
     Odadan yapılan açıklamada, yaşanan Fukuşima felaketinin ardından nükleer yalanların bir bir ortaya döküldüğü ifade edilerek, tüm dünyada nükleer sektörün çöktüğü kaydedildi.
     Açıklamada, nükleer santral yoluyla nükleer teknolojiye sahip olunacağı söyleminin arkasında atom bombasına sahip olma sevdası olduğu belirtilen açıklamada, bugüne kadar sürdürülen nükleer yarışın dünyayı yeni nükleer felaketlerle karşı karşıya bıraktığı ifade edildi.
     Japonya gibi güvenlik ve disiplin kültürünün yerleşmiş bir deprem ülkesinde nükleer santral güvenliğinin yerle bir olduğu kaydedilen açıklamada, Türkiyede ise tüpgaz,bekarlık ve yıldırım çarpması gibi örneklerle güvenlik tehdidini küçümseyen açıklamalar yapılması eleştirildi.
     Türkiyede yapılacak nükleer santrallerinin de değerlendirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Nükleer santralların canlılar ve doğa üzerindeki tahribatı, pahalı ve kirli bir enerji tercihi olduğu gerçeğinin üzeri Osmanlı esintisi kubbe mimarisiyle örtülmeye çalışılıyor.
     Açıklamada, nükleer üzerinden yürütülen savaşların acısının en yakından, Türkiyenin de içinde bulunduğu coğrafyada yaşandığı dile getirilerek, Ülkemiz de bu çılgınlık trenine, bugün Akkuyu Nükleer Santral projesi yarın Sinop Nükleer Santral Projesi ile takılmaya çalışıyor ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Hiroşimaya atom bombası atılmasının 67nci yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER