Hıdrellez kutlamaları

Hıdrellez kutlamaları -Gümüşhane Vali Vekili Karatepe: "Bayramlar coşkunun, sevincin ve mutluluğun zirveye çıktığı, dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği özel günlerdir"


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Vali Vekili Cahit Karatepe, bayramların coşkunun, sevincin ve mutluluğun zirveye çıktığı, dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği özel günler olduğunu söyledi.
     Gümüşhane Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Bağlarbaşı Mahallesindeki Sema Doğan Parkında düzenlenen şenliğe, Karatepenin yanı sıra Belediye Başkan Vekili Bilal Özdener, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın ile vatandaşlar katıldı.
     Karatepe, burada yaptığı konuşmada, milletlerin oluşmasında kültürlerin öneminin büyük olduğunu, kültürlerin ise gelenek, görenek, töre ve inançları oluşturduğunu belirtti.
     Türk dünyası geleneğinde Hıdrellezin, topluca kutlanan mevsimlik bahar bayramı olarak kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze kadar geldiğini vurgulayan Karatepe, şunları söyledi:
     "Hıdrellez, halkımız arasında kışın sona erip, bahar mevsiminin başladığı gün olarak bilinir. Her yıl mayıs ayında kutlanır. Bilindiği gibi bayramlar coşkunun, sevincin ve mutluluğun zirveye çıktığı, dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği özel günlerdir. Bu tür özel günler aynı zamanda daha temiz bir çevrede yaşanılabilmesi için sağlıklı çevre bilincinin oluşmasına da vesile olmalıdır."
     Türküler söylenen, kemençe, davul ve zurna eşliğinde horon oynanan etkinlik, katılımcılara yöresel yiyecek ikramının ardından sona erdi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Hıdrellez kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER