Herkes onu konuşuyor

Herkes onu konuşuyor -Başka futbolcuları takip etmek için gittiği turnuvada Zafer Bilgetayın dikkatini çeken Salih Uçan, Fenerbahçede sergilediği futbolla dikkati çekiyor -Altınordu Teknik Koordinatörü Bilgetay: "Salih kend


İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Uşaktaki 14 Yaş Altı Futbol Turnuvasında Bucaspor Futbol Akademisi adına başka futbolcuları takip etmek için giden Zafer Bilgetayın dikkatini çeken Salih Uçan, Bucaspordan sonra Fenerbahçeye ve Türk futboluna katkı sunmaya devam ediyor.
     Bucaspordaki görevinden sonra Altınorduda teknik koordinatör olarak görev yapan Zafer Bilgetay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008de Uşakta düzenlenen 14 Yaş Altı Turnuvasında Marmarisspordan iki oyuncuyu takip etmek için gittiğini ancak Salih Uçanın futbol zekası, oyun duruşu ve tekniği ile kendini fark ettirdiğini söyledi.
     Bilgetay, o dönem Bucaspor Futbol Akademisinin başında bulunan Seyit Mehmet Özkana durumu aktardığını belirterek, şöyle konuştu:
     "Daha sonra Salih Uçan Bucaspora kazandırıldı. Akademide özel çalışmaları iyi değerlendirdi. A takımda da şans bulması onun için çok iyi oldu. Sait Karafırtınaların şans vermesiyle kendini daha fazla geliştirme imkanı buldu. Salih şimdi Fenerbahçe gibi büyük bir camiada, Aykut Kocamanın elinde üst noktalara çıkıyor. Biz Salihe sevgiyle yaklaşmıştık. Fenerbahçede de aynı durum mevcut. Çevresinin de olumlu etkisi ve iyi çalışmayla Salih kendisinden çok söz ettirecek."
     Bucasporda kurulan altyapı sistemini Altınorduda da oluşturduklarını kaydeden Bilgetay, Seyit Mehmet Özkanın öncülüğünde Türk futboluna yıldız futbolcuları kazandırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
     Marmaris Belediyespordan 2008 yılında Çağan ve Çağatayla birlikte 90 bin liraya Bucaspora transfer olan Salih Uçan, bu sezon başında 1 milyon 550 bin avro bonservis bedeliyle Fenerbahçeye geçmişti.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Herkes onu konuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER