Her şey diyabet hastası oğlunun sağlığı

Her şey diyabet hastası oğlunun sağlığı için -Sivasta, diyabet hastası oğlu Tahanın kan şekeri ölçümünü ve insülin iğnesini yapmak için okula gidip gelen Necla Güveri, çocuğunun sağlığı için elinden gelen çabayı gösteriyor -Güv


SİVAS (A.A) - Merve Topuz - Seyit Ahmet Eksik - Sivasta, diyabet hastası oğlu Tahanın kan şekeri ölçümünü ve insülin iğnesini yapmak için evden okula gidip gelen Necla Güveri (48), çocuğunun sağlığı için çaba sarf ediyor.
     Afyon Sokaktaki evinden 3. sınıf öğrencisi oğlu Taha Berkay Güveriyi (9) Mehmetpaşa Mahallesindeki Behrampaşa İlkokuluna götürüp getiren anne Güveri, ayrıca beslenme saati öncesinde okula giderek Tahanın kan şekerini ölçüyor. Kan şekeri değerine göre oğluna insülin iğnesini yapan Güveri, Tahayı bir gün olsun yalnız bırakmıyor.
     Güveri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 çocuğundan en küçüğü olan Tahanın 3,5 yaşında diyabete yakalandığını belirterek, "Çok su içer, çok sık tuvalete çıkardı. Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürdük. 25 gün tedavi gördü. Çocuk endokrinolojisi bölümü olmadığı için kan şekerini düşüremediler. Kayseriye götürdük. Kayseride 3 ayda bir tedavi görüyor" diye konuştu.
     Güveri, oğlunun tedavisi için CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde çocuk endokrinolojisi bölümü açılmasını istediklerini kaydetti.
     Oğluna yemeklerden önce, günde 4 kez insülin iğnesi yaptığını belirten Güveri, okula her gün en az 3 defa gittiğini ifade ederek, "Biraz yorucu oluyor. Okul çıkışına kadar bekliyorum. Beslenme saatinde geliyor şekerini ölçüyorum. Eğer yüksekse bir ünite insülin yapıyorum. Bir saat sonra yemeğini yiyor. Düşük olduğu zaman da çantasında sürekli meyve suyu bulunduruyorum" dedi.
    
     -"Hep yanında olmaya gayret edeceğim"-
    
     Şeker hastalığının ciddi bir rahatsızlık olduğuna işaret eden Güveri, "Oğlum yanımda olmadığı zaman merak ediyorum. Onun hep yanında olmaya gayret edeceğim" ifadesini kullandı.
     Taha Berkay Güveri ise "Annem beslenme saatlerinde okula geliyor, şekerimi ölçüp, yüksekse iğnemi yapıyor. Şekerim normalse yemeğimi yiyorum. Bir yere giderken benimle geliyor. Annem oralarda da şekerimi ölçüyor. Eğer yüksekse insülin yapıyor, düşükse meyve suyumu içiriyor. Annem hep yanımda, doktorum gibi. Annemi çok seviyorum, onun Anneler Gününü kutluyorum" diye konuştu.
     Tahanın öğretmeni Zekiye Aysun da Necla Güveriyi her zaman takdir ettiğini belirterek, "Hakikaten çok zor. Bu, ömür boyu sürecek bir rahatsızlık. Annesi her an yanında, daima kontrol ediyor" dedi.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Her şey diyabet hastası oğlunun sağlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER