Hedefi olimpiyat madalyası

Hedefi olimpiyat madalyası -Dersleri ve yüzmedeki başarılarıyla Abdullah Gülün eşi Hayrünnisa Gülün himayesinde gerçekleştirilen 81 İlden 81 Yıldız sosyal sorumluluk projesi kapsamında Antalyanın yıldızı seçilen milli yüzücü 16


ANTALYA (A.A) - Yusuf Karadağ ve Şamil Kahveci - Dersleri ve yüzmedeki başarılarıyla Abdullah Gülün eşi Hayrünnisa Gülün himayesinde gerçekleştirilen 81 İlden 81 Yıldız sosyal sorumluluk projesi kapsamında Antalyanın yıldızı seçilen milli yüzücü 16 yaşındaki Özge Tuğba Ay, olimpiyat madalyası hedefliyor.
     Ailesinin özgüven kazanması ve toplumla daha iyi iletişim kurabilmesini sağlamak amacıyla 2005 yılında 10 yaşında iken yüzme kursuna başlattığı Özge Tuğba Ay, hem yüzmede hem de derslerinde başarı merdivenlerini tırmanmaya başladı.
     Ay, 2009 yılında Türkiye Açık Yaş Bireysel Yüzme Şampiyonasında 200 metre kelebekte 2.20.50 derecesi ile Türkiye rekoru kırdı. Ay, böylece 16 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunu kırarak büyük bir başarıya imza atmış oldu.
     Türkiyede katıldığı diğer şampiyonalarda da pekçok derece elde eden Ay, milli sporcu olarak katıldığı 2010 yılı Avrupa Yüzme Şampiyonasında yıldızlarda 100 metre kelebek kategorisinde 01.05.01lik derecesiyle birincilik kazandı. Bir yıl sonra katıldığı Avrupa Yüzme Şampiyonasında gençler 200 metre kelebek kategorisinde de 2.19.85lik derecesi ile Avrupa ikinciliğini elde etti.
     Derslerinde de oldukça başarılı olan ve sınıf birinciliği bulunan Ay, dersleri ve yüzmedeki başarıları sayesinde First Lady Hayrünnisa Gülün himayesinde gerçekleştirilen 81 İlden 81 Yıldız sosyal sorumluluk projesi kapsamında Antalyanın yıldızı seçildi.
     Akdeniz lisesi 10. sınıf öğrencisi olan Özge Tuğba Ay, 2 Haziranda Boluda 81 ilin yıldızlarının katılımıyla yapılacak toplantıda Hayrünnisa Gül ile tanışma fırsatı yakalayacak.
    
     -Hayrünnisa Gülden olimpik havuz isteyecek-
    
     Özge Tuğba Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 81 İlden 81 Yıldız projesinde Antalyanın yıldızı seçildiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, proje kapsamında Cumhurbaşkanlığı tarafından eğitim hayatı boyunca burs alma şansı elde ettiğini vurguladı.
     Başarılı olmasında ailesi ve öğretmenlerinin büyük payı olduğunu belirten Ay, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da dersleri ve yüzmedeki başarılarını devam ettireceğini söyledi.
     Antalyada olimpik bir havuz olmadığı için antrenmanlarını 25 metrelik havuzda yaptığını anlatan Ay, Başka illerdeki rakiplerim ise yarışmalara 50 metrelik olimpik havuzlarda hazırlanıyor. Rakiplerimle aynı imkanlara sahip olduğumda başarım daha da artacaktır. Olimpik yüzme havuzunun olması, Antalyadaki yüzme alanındaki sporcu sayısını da artıracaktır dedi.
     Proje kapsamında 2 Haziranda Boluda Hayrünnisa Gül ile tanışma fırsatı yakalayacağı için mutlu olduğunu dile getiren Ay, Antalyaya olimpik havuz kazandırılması için Hayrünnisa Gülden destek isteyeceğini söyledi.
     Hedefinin 2016 yılında yapılacak olimpiyatlarda Türkiyeyi temsil ederek madalya kazanmak olduğunu, bunu başaracağına inandığını belirten Ay, Olimpik yüzme havuzu yapılırsa daha iyi çalışabilir, böylece hedefime daha kolay ulaşabilir ve daha büyük başarılar kazanabilirim. Olimpik yüzme havuzu, diğer yüzücülerin de başarıya ulaşmasını kolaylaştıracaktır diye konuştu.
     Ay, yüzmeye 8 yaşında başlayan ilköğretim 6. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki kardeşi Şevval Ayçanın da başarılı bir sporcu olduğunu, bu yıl yapılan Türkiye Şampiyonasında yıldızlarda serbest stilde 200 ve 400 metrede birincilik elde ettiğini kaydetti.
     Özge Tuğba Ayın yüzme antrenörü Hakan Delibaş da, Ayın başarılı ve yetenekli bir sporcu olduğunu vurguladı.
     Ayın Türkiyede 200 metre kelebekte 16 yıldır kırılamayan rekoru kırarak yüzme tarihine adını altın harflerle yazdırdığını ifade eden Delibaş, 2016 Olimpiyatlarında Türkiyeyi iyi bir şekilde temsil etmek istediklerini kaydetti.
     Delibaş, sporcusunun Antalyanın yıldızı seçilmesinden dolayı da mutlu olduklarını dile getirdi.
     (YSK-SML-HÖ-TNC)
<< Önceki Haber Hedefi olimpiyat madalyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER