Hazarbabada kayak keyfi bir başka güzel

Hazarbabada kayak keyfi bir başka güzel -Elazığın Sivrice ilçesinde Hazar Gölü manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan Hazarbaba Kayak Merkezine bölge insanı ilgi gösteriyor -İşletmeci Durmuş: Bu merkezin bütün Doğu Ana


ELAZIĞ (A.A) - Elazığın Sivrice ilçesinde Hazar Gölü manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan Hazarbaba Kayak Merkezine bölge insanı ilgi gösteriyor.
     İlçeye 5 kilometre mesafedeki kayak merkezi, Doğu Anadolu Bölgesinin önemli kış turizm merkezlerinden biri olarak dikkati çekiyor. Hazar Gölü manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan merkez, bin 300 metrelik doğal pistiyle profesyonel kayakçılarca da tercih ediliyor. Telesiyej ve kar motoru bulunan, snowboard yapılabilen merkezde kayak öğrenmek isteyenlere ders veriliyor, kayak malzemesi kiralama imkanı da sunuluyor.
     İl Özel İdaresince ihaleyle 10 yıllığına özel bir şirkete kiralanan merkeze, bölge insanı ilgi gösteriyor. Turistlerce de tercih edilen merkeze gelenlerin barınma sorunu ise 5 kilometre mesafedeki Sivrice Öğretmenevi ve Hazar Gölü kıyısındaki tesisler sayesinde geçici de olsa çözülmüş durumda.
     Kayak merkezindeki tesisleri işleten firmanın genel müdürü Taner Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisi kiraladıktan sonra insanların umutlandığını, kendilerinin de bu beklentileri boşa çıkarmamak için merkeze yatırım sözü verdiklerini belirtti.
     İlk etapta kısmi yenilemeler yaptıklarını, ekipmanları tamamladıklarını aktaran Durmuş, İnsanlar memnun. Kayıyorlar, snowboard yapıyorlar, kar motoruna biniyorlar. Yine yabancı misafirlerimiz var. Artık yerli değil yabancı turistlerimizi de ağırlıyoruz. Dışarıdan gelen herkes çok beğeniyor. Dışarıdan gelen kayakçılar özellikle manzarayı görünce zaten ayrı bir güzelliği olduğunu dile getiriyorlar. Onun dışında merkezin eksikleri giderildikçe insanlar daha çok memnun oluyor, talep daha da artıyor. Bu merkezin bütün Doğu Anadoluya hizmet etme gibi bir özelliği var dedi.
     Hava şartlarının uygun olması durumunda merkezde mart ayı sonuna kadar, soğuk dönemlerde nisan ortasına kadar kayak yapılabildiğini ifade eden Durmuş, merkezi yaz aylarında da doğa ve yayla turizmine hitap edecek şekilde hazırlayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     -ABDli çift, merkezi çok beğendi-
    
     Kayak merkezine gelen ABDli Eric ve Amy Scott çifti, bölgedeki manzarayı beğendi.
     İzmirde bir üniversitede öğretim görevlisi olan Eric Scott, Fırat Üniversitesine gelmeyi düşündüğünü, bu kapsamda eşiyle Elazığı gezdiklerini ve kayak tesisine uğradıklarını belirterek, Böyle bir yer beklemiyorduk. Manzarası müthiş ifadesini kullandı.
     Eşi Amy ise 6 yıldır Türkiyede olduklarını ancak kayak yapamadıklarını, Elazığda kayak tesisinin bulunmasından dolayı çok sevindiklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ramazan Kaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hazarbabada kayak keyfi bir başka güzel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER