Hayvanat bahçesinin yeni konukları su samurları

Hayvanat bahçesinin yeni konukları su samurları -Dünyanın üçüncü, Avrupanın ikinci en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, Güney Amerikadan 4 tane su samuru getirdi (Fotoğraflı-Görünt


GAZİANTEP (A.A) - Dünyanın üçüncü, Avrupanın ikinci en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, Güney Amerikadan 4 tane su samuru getirdi.
     Bir hafta önce Gaziantepe getirilen 2si dişi, 2si erkek 4 su samuru, kısa zamanda ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
     Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, gazetecilere yaptığı açıklamada, su samurlarını Güney Amerikada bulunan bir hayvanat bahçesinden aldıklarını belirtti.
     Özsöyler, su samurlarını hayvanat bahçesine kazandırmak için büyük bir mücadele verdiklerini ve bu çalışmalarının ardından 4 samurunu Gaziantepe getirdiklerini ifade etti. Su samurları için özel havuz yaptıklarını anlatan Özsöyler, samurları kısa sürede ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başardığını dile getirdi.
     Özsöyler, Su samurları günün büyük bir bölümünü suda geçiriyorlar. Bunlar çöplerden baraj yapan hayvanlar olarak biliniyor. Balık ve tavukla besleniyorlar. Bahçemizde bulunan su samurları bir yaşında. Bunlar 1,5 yaşında cinsel olgunluğa erişiyorlar. Gelecek yıl yavru alacağız. Bunun için özel barınaklar kuruyoruz dedi.
     Özsöyler, hayvanat bahçesinde 300e yakın hayvan türü ve 7 bine yakın hayvan bulunduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz/Mehmet Öztaş
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Hayvanat bahçesinin yeni konukları su samurları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER