Hayatını cam kemik hastası oğluna adadı

Hayatını cam kemik hastası oğluna adadı -Adanada bir anne, oğlunun yaşama tutunması için 26 yıldır mücadele veriyor -Anne Sürenler: "Oğlumu büyütmek için çabaladım ama daha sonrasında o beni çok geliştirdi" (Fotoğraflı-Gö


ADANA (A.A) - Ali Güreli - Adanada bir anne, doğuştan cam kemik hastası olan oğlunun yaşama tutunması için 26 yıldır mücadele veriyor.
     Didem Sürenler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Zekeriya Sürenlerin (26) tıpta ender görülen ve kemiklerin kolay kırılmasına yol açan cam kemik hastası olarak dünyaya geldiğini söyledi.
     Oğlunun hastalığını hamileyken öğrendiklerini anlatan Sürenler, "Hastalığın adını dünyaya gelmeden bilemedik. Ama bir anormallik olduğu belliydi. Bu durumu öğrenince çok sevindim ve mutlu oldum diyemem. Yaşadıklarımıza rağmen bugün oğlumu iyi ki doğurmuşum ve iyi ki doğmuş diyebiliyorum" şeklinde konuştu.
     Sürenler, oğlunun tedavi sürecinde çok şanslı olmadığını belirterek, şöyle konuştu:
     "Bu hastalık o tarihte dünyada çok tanınmıyordu. Dolayısıyla teknoloji de henüz Zekeriyanın hastalığına tıbben bir çözüm üretebilmiş değildi. Şimdi sadece yaşam kalitesini yükseltebilecek bir takım çalışmalar yapılıyor. Oğlum yaşamının ilk 4-5 yılını çok acı çekti. Ama sonrasında Zekeriyanın içinde büyük bir yaşama tutunma azmi oluştu. Sonradan birlikte yaptığımız işlerden keyif almaya başladık. Birlikte başardıklarımız bizi son derece mutlu ediyor ve sürekli başka şeyler yapmaya itiyor."
    
     -"Beni çok geliştirdi"-
    
     Hayatını adadığı oğlu Zekeriyanın kendisi için en büyük öğretmen olduğunu dile getiren Sürenler, oğlu sayesinde çok önemli şeyler öğrendiğini vurguladı.
     Bir üniversiteli kadar güzel bilgisayar kullanabildiğini söyleyen Sürenler, "Bilmediğim her şeyi ona soruyorum. Onun fikirleri benim için çok önemli hale geldi. Şu anda Adanada Artı Özel Eğitim Gönüllüler Derneğinin başkanlığını yapıyorum. Katıldığım toplantılardaki konuşmalarımı da kontrol ettiriyorum. İlk başlarda ben ona büyümesi için yardım ettim. Oğlumu büyütmek için çabaladım ama daha sonrasında o beni çok geliştirdi" ifadelerini kullandı.
     Türkiyedeki engellilerin ciddi sıkıntılarının olduğunu, Adananın ise engellilere sağlanan olanaklarla şanslı olduğunu belirten Sürenler, "Adananın bu konuda duyarlı bir yönetimi var. Zekeriyanın en önemli problemi ulaşım. Biz bunu kendi özel aracımızla çözüyoruz. Ama kentteki toplu taşıma araçlarının artık rampalı oluşu bir avantaj. Mekanlardaki rampalar da artıyor" dedi.
     Cam kemik hastası olup da oğlu kadar yaşayan bir başka örnek bulunmadığını vurgulayan Sürenler, birlikte yaşadıklarının çok önemli tecrübe olduğunu, bunları da insanlarla paylaştıklarını kaydetti.
     Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyinde bilgi işlem ve medya sorumlusu olarak çalışan Zekeriya sürenler ise annesiyle güzel işler yaptıklarını belirterek, "Bir birimize yardımcı oluyoruz. Hayatta her şey karşılıklı ve hayat bir dönüşüm" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Hayatını cam kemik hastası oğluna adadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER